Το γλειφομ@… Ενοχο για Καρκίνο στους Αντρες!

Αντε πάλι… Ξανά – μανά τα ίδια. Νέα έρευνα και μελέτη για το στοματικό σεξ, σύμφωνα με την οποία το στοματικό σεξ, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Προσέξτε, όμως, η μελέτη αφορά μόνο τους άντρες, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ερευνητές, κινδυνεύουν 32 φορές περισσότερο να αναπτύξουν καρκίνους στο στόμα ή τον λάρυγγα, αν έχουν σαν… χόμπυ, να βάζουν τη γλώσσα τους στον κόλπο της γυναίκας!

Οπως λένε, υπεύθυνα είναι τα θηλώματα HPV που αναπτύσσονται στον τράχηλο και συνδέονται με τον καρκίνο του τραχήλου, τα οποία, μπορούν να καταλήξουν στο στόμα του άντρα.

Και ενώ δεν προκαλείται άμεσα καρκίνος, τα HPV προκαλούν αλλαγές στα κύτταρα που έχουν μολυνθεί (για παράδειγμα στο λαιμό) και τα κύτταρα αυτά μπορούν στη συνέχεια να γίνουν καρκινικά.

Αυτή η νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA Oncology, έγινε από το Albert Einstein College of Medicine, της Νέας Υόρκης και έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενη, που ενοχοποιούσε τις πίπες και τις συνέδεε με τον καρκίνο και η οποία είχε προκαλέσει και την παρέμβαση του Μητροπολίτη Πειραιά, Σεραφείμ.

Τι να πω ρε παιδιά, εγώ γιατρός δεν είμαι, αλλά άστε ρε παιδιά να ζήσουμε, όσο ζήσουμε κι’ αφήστε μας να χαρούμε το σεξ, όπως μας γουστάρει…

Διότι σεξ χωρίς τσιμπούκι ή γλειφομούνι, είναι, άντε να μην πω τώρα…

69magazine