Το πιο ικανό σεξουαλικό όργανο του σώματός σου δεν είναι αυτό που νομίζεις

Τα γεννητικά όργανα και το μυαλό κατέχουν ήδη τη θέση που τους αξίζει για τη σπουδαιότητά τους- και τη χρηστική τους αξία- στο ερωτικό παιχνίδι, από την αρχή έως και το τέλος του. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα άλλο όργανο, το οποίο θεωρείται υποτιμημένο, παρά το γεγονός ότι η δυναμική του στο σεξ είναι εξαιρετική. Συν ότι διαθέτει 1-2 χαρακτηριστικά, τα οποία το κάνουν να υπερέχει σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός μας. Κι αυτό είναι η γλώσσα.

Την επισήμανση αυτή έκανε πρόσφατα ο Αμερικανός ψυχολόγος Clifford N. Lazarus στο Psychology Today και πράγματι μας έβαλε σε σκέψεις με όσα είπε, ώστε να αναλογιστούμε λίγο παραπάνω την υπεροχή της γλώσσας και τις προοπτικές της ως σεξουαλικό όργανο. Όπως επισημαίνει ο Lazarus, ως όργανο σεξουαλικής ικανοποίησης, τη γλώσσα δεν την ανταγωνίζεται κανένα άλλο. «Με τους 8 μύες της και την ευελιξία που της χαρίζει η έλλειψη οστών, η γλώσσα είναι ιδανική για να μαλάξει και να διεγείρει οποιοδήποτε σημείο του σώματος», επισημαίνει ο ειδήμων και πράγματι, έχει δίκιο. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο σύμπλεγμα μυών εξαιρετικά δυνατό  που συνδυάζει ελαστικότητα, γεύση και δύναμη, γεγονός που το καθιστά πολλαπλά χρήσιμο σε πολλές δραστηριότητες. Μεταξύ αυτών, και το σεξ.

Άλλωστε πάνω της στηρίζεται ένα ολόκληρο είδος, το στοματικό. Και μπορεί η γλώσσα να μην είναι ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος- όπως εσφαλμένα έχει επικρατήσει- είναι όμως από τους πιο πολυχρηστικούς. Η απουσία οστών και το σχήμα της είναι τα δύο πιο ισχυρά της ατού στο παιχνίδι της διέγερσης, γι’ αυτό και έχει θέση τόσο στα προκαταρκτικά, όπου κινείται διερευνητικά, όσο και στο σεξ αυτό καθαυτό. Η χρήση της είναι άκρως διεγερτική και για τα δύο φύλα.