Red Summer

Φράουλα, βατόμουρο και κόκκινο πιπέρι δημιουργούν ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό κοκτέιλ.

Υλικά
  • 40 ml βότκα
  • 40 ml chambord* (λικέρ από μαύρα βατόμουρα)
  • 20 ml πουρές φράουλας*
  • 10 ml χυμός λάιμ
  • 60 ml γάλα, φρέσκο, πλήρες (κρύο, από το ψυγείο)
  • φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
Μερίδες 1
Προετοιμασία 10΄

Διαδικασία Φτιάχνουμε αφρόγαλα, ως εξής: Χτυπάμε στην φραπιέρα το γάλα, με 20 ml chambord και 1-2 δύο παγάκια, μέχρι να γίνει σχετικά παχύρρευστο.

 

Ρίχνουμε στο σέικερ τη βότκα, το υπόλοιπο chambord, τον πουρέ φράουλας και το λάιμ. Τα χτυπάμε με πάγο και τα σουρώνουμε σε ποτήρι του μαρτίνι. Γαρνίρουμε σιγά σιγά με το αφρόγαλα και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι.

 

Συμβουλές

  • Chambord θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και κάβες.
  • Πουρέ φράουλας θα βρούμε συσκευασμένο σε μεγάλες κάβες. Για να φτιάξουμε σπιτικό πουρέ, πολτοποιούμε περίπου 5-6 μεγάλες φράουλες με 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη.
  • Αν δεν έχουμε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζουμε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.

gastronomos