Pink Grapefruit Rita

Καλοκαιρινό, φρουτώδες και δροσερό, ιδανικό για όσους αγαπούν την ξινόπικρη γεύση του Campari και του γκρέιπφρουτ.

Υλικά
  • 40 ml τεκίλα, κατά προτίμηση λευκή
  • 20 ml Campari
  • 20 ml triple sec ή Cointreau ή Grand Marnier
  • 20 ml χυμός λάιμ, φρεσκοστυμμένος
  • 1/2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 χοντρή σε πάχος φέτα από κόκκινο γκρέιπφρουτ

 

Για το χείλος του ποτηριού

  • 1 κομμάτι λάιμ + λίγο αλάτι για το χείλος του ποτηριού
Μερίδες 1
Προετοιμασία

Διαδικασία  «Περνάμε» ένα κομμάτι λάιμ επάνω στο χείλος του ποτηριού που θα χρησιμοποιήσουμε (ιδανικά, ένα χαμηλό ποτήρι) και μετά ακουμπάμε το ποτήρι απαλά σε ένα πιατάκι στο οποίο έχουμε απλώσει αλάτι, ώστε να «κολλήσει» πάνω του. Κόβουμε την φέτα γκρέιπφρουτ σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο σέικερ. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το μέλι και πιέζουμε με ένα γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι, ώστε να βγάλει το γκρέιπφρουτ τους χυμούς του. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα και μπόλικο πάγο και τα χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε χαμηλό ποτήρι με πάγο.

 

Συμβουλή Αν δεν έχετε δοσομετρητή ή μεζούρα, υπολογίζετε ότι 1 κουτ. σούπας είναι περίπου 15 ml.

gastronomos