Spaghettini ολικής άλεσης με σάλτσα τόνου

Υλικά συνταγής

 

  • 1 συσκευασία spaghettini integrale
  • 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 12ντοματίνια κομμένα στη μέση (βελανίδια)
  • 1ντομάτα τριμμένη
  • 2 συσκευασίεςψιλοκομμένες ντομάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ.φρέσκα ψιλά φασολάκια
  • 1/2 φλ.ελιές φιλέτο
  • 1συσκευασία τόνος σε νερό
  • 2 κ.σ.μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ.κάπαρη ψιλή
  • λίγο αγουρέλαιο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5′ και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2′.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα και τα ζεματισμένα φασολάκια. Αφήνουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές, ανακατεύουμε και βράζουμε για 8′.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα με τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα ζυμαρικά τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1′. Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
argiro.gr