Μοντέλο στη Γαλλία made in Greece

O λόγος για το Νίκο Ακυρίδη !

Όταν ήταν μικρός ονειρευόταν να γίνει   στρατιωτικός γιατρός, ακόμη και δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη  όπου βρίσκεται το εξοχικό του. Η «ασυνήθιστη» εμφάνισή του, ωστόσο, του άνοιξε διάπλατα τις πύλες του modeling

akiridis nikos
akiridis nikos
akiridis nikos
akiridis nikos

(akiridis mikos) Ο Νίκος Ακυρίδης  ο κόσμος της μόδας ένα άγνωστο σύμπαν στο οποίο θα βρεθεί από σύμπτωση. «Η ενασχόλησή μου με το modeling ήταν κάτι που δεν είχα διανοηθεί ποτέ, ένα αντικείμενο που προέκυψε τελείως τυχαία», λέει και συνεχίζει. «Ήμουν ένα δεκαεπτάχρονο ψηλόλιγνο παιδί με ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά  μαλλιά αφάνα.

akiridis nikos
akiridis nikos

Ένας φίλος γυμναστής που είχε ασχοληθεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα με το modeling μου πρότεινε να δοκιμαστώ στον χώρο αυτό γιατί πίστευε ότι η “ασυνήθιστη”, εκτός κλασικών προτύπων, εμφάνισή μου θα άρεσε πολύ. Eτσι λοιπόν πήγα στο πρακτορείο Χ-Ray που μου είχε συστήσει ο ίδιος και πήρα το βάπτισμα του πυρός». Λίγο καιρό αργότερα βρίσκεται στο Λονδίνο για σπουδές δημοσιογραφίας, μία αγάπη που αισθάνθηκε στα 13 του χρόνια, όταν σε μια σχολική εκδρομή βρέθηκε στο Εδιμβούργο και στο Λονδίνο και περπάτησε στην περίφημη Regent Street.

«Eνα από τα θετικά στοιχεία της Μεγάλης Βρετανίας είναι πως, αν βρίσκεσαι σε επαγρύπνηση, τότε πάντα θα σου παρουσιάζονται νέες προκλήσεις. Στο σπίτι μου βρίσκομαι ελάχιστα, γι’ αυτό και οι φίλοι μου με χαρακτηρίζουν, ευαίσθητο και με πολύ χιούμορ μεταξύ αστείου και σοβαρού, ιδανικό συγκάτοικο».

Σήμερα βρίσκομαι  στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη πόλη Lyon  όπου θα καθίσω   6 μήνες για τις επαγγελματικές ανάγκες μεγάλου οίκου .

akiridis nikos
akiridis nikos

Οι σημαντικές δουλειές του Νίκου

akiridis nikos
akiridis nikos

Oσο για τις δουλειές που έχει κάνει μέχρι σήμερα, «οι σημαντικότερες είναι κυρίως φωτογραφικές. Ενα πορτρέτο από την πρώτη φωτογράφηση που έκανα στην Αθήνα με έναν εκπληκτικό και φιλέλληνα Βέλγο φωτογράφο, τον Kim De Molenaer, μπήκε στην Gallerie Van Campen & Rochtus του Βελγίου μαζί με άλλες δύο φωτογραφίες του. Aπ’ ό,τι με ενημέρωσε ο Kim, τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης ένα ζευγάρι Ολλανδών που κατευθυνόταν προς την Ολλανδία πέρασε από την γκαλερί, είδε τη φωτογραφία και την αγόρασε αμέσως!

akiridis nikos
akiridis nikos

Επίσης, μια άλλη εξαιρετική συνεργασία ήταν εκείνη με τη Γερμανοπολωνή φωτογράφο Sylwana Zybura, όπου συμμετείχα στο φωτογραφικό project της “Dream Sequence”, το οποίο απέσπασε διεθνή βραβεία, εκτέθηκε σε σημαντικούς χώρους τέχνης σε Ευρώπη και ΗΠΑ και κυκλοφόρησε και σε έντυπη μορφή».  Αγαπημένοι του σχεδιαστές είναι οι Hedi Slimane, Γιώργος Eλευθεριάδης, Vivienne Westwood και Yohji Yamamoto, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του παίζει τένις και ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες.

akiridis nikos
akiridis nikos

Tέλος, πού περιπλανιέται στη βρετανική πρωτεύουσα; «Αγαπημένη μου καφετέρια είναι η “Kaffeine”στην Great Titchfield Street, η οποία έχει εκπληκτικό καφέ και μοναδικά σνακ. Οσον αφορά στα ψώνια, το κυριακάτικο flea market     αποτελούν πάντα μια περιπετειώδη αγοραστική εξόρμηση, αλλά και μια αιτία για να ξεμένω από λεφτά πολύ πριν τελειώσει ο μήνας».