MΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ (ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ)

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Μητράκου Αργυρώ για την εκτέλεση της συνταγής

 

 

Άτομα: 6

 

ΥΛΙΚΑ

 

1kg μύδια μεγάλα

 

1 φλιτζάνι του τσαγιού

 

ελαιόλαδο

 

4 μέτρια ξερά κρεμμύδια

 

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

 

2 κουταλιές της σούπας

 

κουκουνάρι

 

2 κουταλιές της σούπας

 

σταφίδα μαύρη

 

1 κοφτή κουταλιά του γλυκού

 

κανέλα

 

1 κοφτή κουταλιά του γλυκού

 

μπαχάρι

 

αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Πετάμε όσα μύδια έχουν ανοικτό ή σπασμένο κέλυφος.

 

Τρίβουμε τα κλειστά κελύφη με σκληρή βούρτσα και κόβουμε τα “γένια” τους.

 

Τα πλένουμε καλά με τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.

 

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τα αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν. Κρατάμε το ζουμάκι τους.

 

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε μισό λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια.

 

Προσθέτουμε το ρύζι και τα σοτάρουμε μαζί για 1-2 λεπτά.

 

Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από το άχνισμα των μυδιών – αν δε φτάνει, συμπληρώνουμε με νερό – το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά, τη σταφίδα και το κουκουνάρι.

 

Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα μύδια με τη γέμιση και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το υπόλοιπο λάδι και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι.