Καλλιτέχνες διαψεύδουν ότι υπέγραψαν το κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο ένας μετά τον άλλο καλλιτέχνες εμφανίζονται και διαψεύδουν ότι συνυπέγραψαν με άλλους καλλιτέχνες ένα κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών παρόλο που το όνομά τους εμφανίστηκε σε αυτό.

Αρχικά, η Νένα Βενετσάνου και στη συνέχεια η Λένα Αλκαίου και ο ζωγράφος και σκηνογράφος Κυριάκος Κατζουράκης διαψεύδουν ότι η υπογραφή τους είναι γνήσια κάτω από το κείμενο που κυκλοφόρησε από την

Η κυρία Βενετσάνου διερωτάται, μάλιστα πόσοι από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών συμπεριλήφθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν.

Η ανάρτηση της κ. Βενετσάνου:

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο! Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοί είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποιά σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων , αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».