Kουνέλι με ντόπιο λαδοτύρι

Υλικά

 

1 κουνέλι τεμαχισμένο σε μερίδες

 

ξύδι

 

1/3 κούπας ελαιόλαδο

 

½ κούπα κόκκινο κρασί

 

3 κ. σ. πάστα ντομάτας

 

5 σκελίδες σκόρδο

 

1 φύλλο δάφνης

 

4 γαρίφαλα

 

1 ξύλο κανέλλας

 

αλάτι

 

πιπέρι

 

ρίγανη

 

1 μεγάλο κομμάτι λαδοτύρι

 

 

Εκτέλεση

 

Πλένουμε το κουνέλι και το βάζουμε σε λεκάνη με νερό και λίγο ξύδι να το καλύπτει, ή το βρέχουμε μόνο με το ξύδι.

 

Αφήνουμε να σταθεί μερικές ώρες.

 

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κουνέλι από όλες τις πλευρές.

 

Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε λίγο να τηγανιστεί μαζί με το κουνέλι καθώς τηγανίζεται και τα σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

 

Προσθέτουμε νερό να το μισό καλύψει και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη ρίγανη και το λαδοτύρι.

 

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.

 

Το έσβησα στα 30 λεπτά και ήταν έτοιμο.

 

Το άνοιξα και το άφησα λίγο να βράσει για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνει μόνο με τη σάλτσα.

 

Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τη ρίγανη και όσο λαδοτύρι θέλουμε, κομμένο σε μικρά κομμάτια.

 

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ζυμαρικά.

 

 

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr

 

Αthensgo oδηγός πόλης και διασκέδασης Κατηγορίες άρθρων