Eγκεφαλικό σεξ: Tρικ που προκαλούν έκρηξη ηδονής

Όλοι γνωρίζουμε πως το σεξ δεν είναι μονάχα θέμα ορμών, δεν έχει να κάνει μονάχα με το σώμα αλλά και με τον νου του ανθρώπου. Αν θες το σεξ να είναι πραγματικά καυτό δεν αρκεί να φροντίσεις μόνο την εμφάνισή σου ή τη φυσική σου κατάσταση. Η νοητική προετοιμασία το ίδιο σημαντική. Το πώς θα «καλλιεργήσεις» τη διάθεση, το πώς θα συμπεριφερθείς για να γοητεύσεις τον/ την σύντροφό σου, το πώς θα δημιουργήσεις τη μαγεία και την ατμόσφαιρα που χρειάζεται για να εκραγείτε και οι δυο στο κρεβάτι.

Κάποια από αυτά τα μυστικά θα εξερευνήσουμε σήμερα. Ας δούμε τι συνιστούν οι … ειδικοί του σεξ

Σας έχει συμβεί κάποιος φίλος να καθυστερεί συνέχεια στις εξόδους σας και να σας εκνευρίζει; Τι θα θέλατε να του πείτε; Μήπως «σε παρακαλώ μην αργείς γιατί βαριέμαι να περιμένω και θα χάσουμε την ταινία που είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να περάσουμε καλά μέσα στη βδομάδα;» Σκεφτείτε τώρα. Τι θα έπρεπε να πείτε στον εαυτό σας όταν αναβάλλει συνεχώς τη συνουσία με τον σύντροφό σας, και χάνετε στιγμές ηδονής; Όταν βάζετε σε προτεραιότητα τις υποχρεώσεις και λέτε «ας το αφήσω για μια άλλη φορά»; Όταν περιμένετε να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να είστε συνεπείς στο ραντεβού σας και η κατάλληλη στιγμή δεν έρχεται ποτέ;

Ο Tammy Nelson, Ph.D συγγραφέας του best seller  Getting the Sex You Want, τονίζει: Συνεχώς να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τις σεξουαλικές σας ανάγκες. Να θυμίζετε στον εγκέφαλό σας ότι σας αρέσει το σεξ. Να επαναφέρετε στη μνήμη σας καυτές σεξουαλικές εμπειρίες που έχετε βιώσει. Έτσι, καλλιεργείτε την ερωτική επιθυμία. Για να ανάψετε τον σύντροφό σας πρέπει πρώτα να έχετε ανάψει το σβησμένο ηφαίστειο μέσα σας.

Θέλετε να κάνετε πιο παθιασμένο σεξ;

Η Sari Locker, Ph.D. σύμβουλος σεξουαλικής εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Columbia University. Προσπαθήστε να εστιάσετε στο τι είναι αυτό που ζητάτε από τη σεξουαλική επαφή. Ξεχάστε αρνητικές σκέψεις. Ο στόχος δεν είναι να εκθειάσει ο σύντροφός σας τις σωματικές σας αναλογίες.. Δε σας ενδιαφέρει ούτε εσάς ούτε εκείνον αν έχετε κυτταρίτιδα. Και βέβαια το θέμα δεν είναι να κάνετε σεξ σαν να είστε πρωταγωνιστές σε ταινία πορνό: Δεν οφείλετε να σπάσετε κανένα ρεκόρ. Αφουγκραστείτε καλά την ανάγκη σας. Να απολαύσετε την ηδονή. Και να προσφέρετε ηδονή στον σύντροφό σας. Μόνο αυτό πρέπει να σας ενδιαφέρει, αυτός είναι ο στόχος σας. Καθοδηγείστε τον εγκέφαλό σας και το σώμα σας προς αυτή την κατεύθυνση.

Φαντασιωθείτε. Σκεφτείτε το σώμα σας εντελώς χαλαρό. Κοιτάξτε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη και σκεφτείτε πώς θα είναι την ώρα του σεξ… Ο Tammy Nelson αναφέρει πως ο οραματισμός είναι η καλύτερη προετοιμασία για μια πραγματικά όμορφη σεξουαλική εμπειρία.

Παίξτε παιχνίδια…

Ο Daniel Amen, γιατρός και συγγραφέας του Sex on the Brain μας θυμίζει το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ντοπαμίνη, στη διέγερση του εγκεφάλου. Η ντοπαμίνη αυξάνεται με την ανταμοιβή: παίζοντας ένα παιχνίδι που στο τέλος του θα χρειαστεί να ανταμείψει ο χαμένος τον νικητή καταφέρνετε να αυξήσετε τα επίπεδα ευχαρίστησης και να μεγιστοποιήσετε την καλή διάθεση! «Αν καταφέρετε να ερεθίσετε τον σύντροφό σας με τρόπους που δεν έχουν να κάνουν με το σεξ, η διέγερσή της θα είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν περάσετε στο σεξουαλικό ζήτημα» λέει ο Daniel Amen. Δοκιμάστε λοιπόν να παίξετε ένα οποιοδήποτε παιχνίδι. Sudoku, strip poker, δεν έχει σημασία. Η υποψία και μόνο της ερωτικής επιβράβευσης μπορεί να ανάψει τα αίματα για τα καλά.

AdTech Ad

boro