CHEESECAKE

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ την Δήμητρα Σταματάκη για την εκτέλεση της συνταγής

 

 

 

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά

 

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (κομματάκια)

 

150 γρ.ζάχαρη μαύρη

 

150 γρ. βούτυρο φρέσκο (θερμοκρασία δωματίου)

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ
500 γρ. κρέμα γάλακτος
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

 

100. γρ. άχνη ζάχαρη

 

2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ

 

750 γρ. τυρί κρέμα

 

250 γρ. άχνη ζάχαρη

 

3 αυγά
1 1/2 κ.σ. αλεύρι
2 βανίλλιες
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Σε μια φόρμα κουμπωτή (26 εκ.), στρώνουμε το μείγμα της βάσης και προσπαθούμε να ντύσουμε και τα πλαινά.

 

Την βάζουμε στην κατάψυξη.
Ετοιμάζουμε την γκανάς. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να φτάσει στο σημεόο βρασμού.
Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα. Μόλις γίνει η κρέμα την ρίχουμε μέσα, όπως και τον καφέ.
Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Βγάζουμε την βάση από την κατάψυξη και ρίχνουμε την μισή γκανάς. Την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη.
Ξαναβάζουμε την φόρμα στην κατάψυξη.
Ετοιμάζουμε την κρέμα τυριού.
Στο μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, τις βανίλλιες και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν.

 

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τον καφέ. Το χτυπάμε πάλι να ενσωματωθεί ο καφές.
Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και ρίχνουμε την κρέμα τυριού με προσοχή.
Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και το ψήνουμε για μια ώρα.
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά το στολίζουμε με την υπόλοιπη γκανάς.

 

 

Τips: Διόρθωσα λίγο την συνταγή γιατί η γκανάς είχε 800γρ. κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα και περίσσεψε πολύ μετά το γαρνίρισμα.

 

Επειδή έχει αρκετά υλικά σε ποσότητα και θα μου έβγαινε πολύ ακριβή πήρα από γνωστή αλυσίσα super market που είχε σε χαμηή τιμή την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα.
Σοκολάτα κουβερτούρα πήρα χύμα και μου βγήκε πάλι πιο φθηνή.
Πάντως είναι ένα πάρα πολύ εύγευστο γλυκό που αξίζει να το κάνετε.