Brownies διπλής σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα brownies

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C Στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα πριν βάλουμε το επόμενο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τις κουβερτούρες ψιλοκομμένες, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Βάζουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-20 δευτερόλεπτα.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25×32 εκ., καλύπτουμε με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.

Για την επικάλυψη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αυγό, το τυρί κρέμα, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία κρέμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το brownies.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει.
  • Σερβίρουμε απλώνοντας εναλλάξ τις κουβερτούρες με ένα κουτάλι και με φύλλα δυόσμου.
Συστατικά

Για τα brownies

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ. κακάο
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
  • φύλλα δυόσμου

akispetretzikis

Αφήστε το σχόλιό σας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ