7 πράγματα που όσοι τα έζησαν στο σεξ είναι ευτυχισμένοι!

Έχω φτιάξει εφτά φράσεις-κλειδιά για να τις θυμάσαι και να σε βοηθούν να δημιουργείς τη σεξουαλική πληρότητα που λαχτα­ράς. Τα ονομάζω “τα εφτά κλειδιά”.

Να είσαι εκεί: Να λειτουργείς συνειδητά σε όλη τη διαδικασία της ερωτικής πράξης. Να νιώθεις για παράδειγμα πώς αισθάνεται το ταίρι σου ή πώς χειρίζεται το σώμα σου την ενέργεια. Το σεξ μπορεί να είναι κάτι που κάνουμε εντελώς ασυνείδητα — μέσα στο σκοτάδι, με τα μάτια κλειστά, χωρίς να μιλάμε, ναρκωμένοι από το αλκοόλ ή από τοξικές ουσίες. Το να λειτουργείς συνειδητά σημαίνει να λειτουργείς με αγάπη.

Επιλογή: Όταν κάνεις έρωτα, από επιλογή, και όχι από υπο­χρέωση, τότε δημιουργείς τις απαραίτητες συνθήκες για να βιώσεις μια σεξουαλική εμπειρία που θα σου δώσει πληρότητα. Ποτέ μην κάνεις έρωτα αν δε θέλεις. Μερικές φορές, το να λες “όχι” σημαίνει να λες “ναι” στην εσωτερική σου φωνή. Αν όμως είσαι ένα “σεξουα­λικό πτώμα” ή ένας “σεξουαλικός αναβλητικός”, μπορεί να μην έρ­χεσαι ποτέ σ’ επαφή με την επιθυμία σου να κάνεις έρωτα. Σ’ αυτή την περίπτωση, δοκίμασε να λες “ναι” στο ταίρι σου όταν δεν έχεις και πολλή διάθεση, προχώρα σιγά-σιγά και μπορεί ν’ ανακαλύψεις ότι θα σου έρθει η διάθεση μόλις νιώσεις την αγάπη του άλλου.

Δέσμευση: Όταν κάνεις έρωτα, δεσμεύσου σε κάτι ανώτερο: δεσμεύσου να μοιράζεσαι με το σύντροφό σου ολόκληρο τον εαυτό σου, δεσμεύσου στο να γιατρέψεις τα παλιά πρότυπα συμπεριφο­ράς που είχες μάθει στο σεξουαλικό σου σχολείο, δεσμεύσου στη σχέση σου, σε όποιο βαθμό και αν είναι αυτή. Η δέσμευση δημιουρ­γεί μια αίσθηση δύναμης στη ζωή σου.

Σύνδεση: Αυτή η λέξη, που είναι βαλμένη ανάμεσα στις τρεις πρώτες και στις τρεις τελευταίες, είναι το κεντρικό κλειδί για την ε­ρωτική πράξη. Σημαίνει να είσαι συντονισμένος διαρκώς με το ταί­ρι σου έχοντας την καρδιά σου ανοιχτή, σημαίνει να μοιράζεσαι την εμπειρία αυτή με το σύντροφό σου και να ταξιδεύετε μαζί προς την ενότητα.

Επικοινωνία: Όταν εκφράζεις στο σύντροφό σου τα συναι- σθήματά σου και τα μοιράζεσαι μαζί του, τότε η σύνδεση που υπάρ­χει ανάμεσά σας γίνεται στέρεη και ξεκάθαρη γι’ αυτόν. Μοιράσου μαζί του τον εσωτερικό σου κόσμο δείχνοντάς του πώς νιώθεις, ζη­τώντας του αυτό που θέλεις και εκφράζοντάς του τα πιο βαθιά συ­ναισθήματα της αγάπης σου γι’ αυτόν.

Συνεργασία: Να είσαι ευθυγραμμισμένος με το σύντροφό σου στο θέμα του σκοπού. Η σεξουαλική εμπειρία δε λειτουργεί όταν ε­σύ κάνεις συνειδητό σεξ, ενώ εκείνος θέλει απλώς να φτάσει σε ορ­γασμό και να πάει για ύπνο. Στήριξε το ταίρι σου στην προσπάθειά

του να χρησιμοποιήσει το σεξουαλικό του σχολείο για να γίνει το γεμάτο αγάπη πρόσωπο που είναι μέσα του, και μοιράσου μαζί του τα όνειρά σου.

Πληρότητα: Η σεξουαλική εμπειρία δεν είναι ένα ταξίδι για να φτάσεις κάπου, αλλά μια έκφραση αυτού που εσύ και ο σύντροφός σου ήδη μοιράζεστε. Το να λειτουργείς από την κατάσταση της πληρότητας σημαίνει να κάνεις έρωτα για να γιορτάζεις τη σχέση σου και όχι για να προσπαθείς απεγνωσμένα να γεμίσεις τα κενά σου. Όταν κάνεις έρωτα από αυτή τη θέση, τότε κάθε στιγμή της σεξουαλικής εμπειρίας είναι πλήρης και τέλεια, έτσι ακριβώς όπως είναι.

AdTech Ad

boro