Δευτέρα, Μάρτιος 18, 2019
Αρχική GOSSIP 10 ευρωπαϊκά νησιά που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες -2 ελληνικά...

10 ευρωπαϊκά νησιά που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες -2 ελληνικά ανάμεσά τους (εικόνες)

Μπορεί η Σαντορίνη και από κοντά και η Μύκονος να είναι νησιά πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο, δεν είναι, όμως, τα μόνα. Και αυτό έχουν αρχίσει και το μαθαίνουν, σιγά σιγά και οι τουρίστες.

Τα δημοσιεύματα στα μεγάλα ξένα ταξιδιωτικά sites για τα διαφορετικά νησιά της Ελλάδας, άλλωστε πληθαίνουν αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ομορφιές της χώρας μας και προσελκύοντας και άλλους τουρίστες που δεν θέλουν να μείνουν στα τετριμμένα και κοινότυπα.

Στο πλαίσιο αυτό, αυστραλιανό ταξιδιωτικό site παρουσιάζοντας τα 10 πιο… υποτιμημένα ευρωπαϊκά νησιά, τα νησιά δηλαδή εξαιρετικής ομορφιάς που δεν έχουν όμως πολλούς τουρίστες, περιλαμβάνει και δύο ελληνικά, στη δεύτερη και τρίτη θέση.

Ο λόγος για την Αλόννησο και την Ανδρο.

Αλόννησος

Όνειρο των εραστών της φύσης κατά τον αυστραλιανό ιστότοπο η Αλόννησος, ο οποίος στο δημοσίευμά του υπογραμμίζει την ύπαρξη του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και τους υγροβιότοπους του νησιού που αποτελούν καταφύγιο σπάνιων ειδών πτηνών. Και φυσικά σε μια βόλτα με ένα σκάφος, μια βάρκα μπορεί κάποιοι να είναι τυχεροί και να απολαύσουν τα δελφίνια να κάνουν τις ουρές τους.

Ανδρος

Ακόμη και όσοι ξέρουν τα ελληνικά νησιά απέξω και ανακατωτά σίγουρα κάποια διαφεύγουν της προσοχής τους. Ή τουλάχιστον δεν τους δίνουν όση τους αξίζει. Αυτό σημειώνει ο αυστραλιανό ιστότοπος, λέγοντας πως οι Κυκλάδες είναι εύκολα προσβάσιμες από την Αθήνα, με την Μύκονο και την Ιο να τραβούν τους φαν των πάρτι και τη Σαντορίνη τους ρομαντικούς. «Αλλά… υπάρχει και η Ανδρος», προσθέτει κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ανάγλυφο του νησιού, που το καθιστά κορυφαίο προορισμό για όσους λατρεύουν την πεζοπορία, αλλά και στην πανέμορφη Χώρα με τα κάτασπρα αρχοντικά! «Το πιο γοητευτικό απ’ όλα είναι να κάνεις κάμπινγκ ανάμεσα στις ελιές…» καταλήγει.

pentapostagma