To τράβηγμα και η εκπερμάτιση έξω από τον κόλπο: Υπάρχει η πιθανότητα εγκυμοσύνης;

Οι αντισυλληπτικές μέθοδοι πόσο επηρεάζουν την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού;

Οι αντισυλληπτικές μέθοδοι, αν είναι ιατρικά ελεγμένες, βελτιώνουν την ερωτική ζωή, περιορίζοντας το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και βοηθώντας τη γυναίκα να νοιώθει σίγουρη και επιθυμητή. Σε λίνες περιπτώσεις τα ζευγάρια περιγράφουν αρνητική επίδραση της αντισύλληψης που χρησιμοποιούν στην ερωτική τους επιθυμία. Στις περιπτώσεις αυτές ή πρόκειται για μια από τις σπάνιες παρενέργειες της αντι-συλληπτικής μεθόδου, ή το ζευγάρι απορρίπτει συναισθηματικά τη μέθοδο.

Αν στη σεξουαλική επαφή χωρίς αντισυλληπτικές προφυλάξεις ο σύντροφος τραβηχτεί και η εκσπερμάτιση γίνει έξω από τον κόλπο, υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης;

Το πρόβλημα είναι πόσο ένκαιρα τραβήχτηκε. Κι αυτό γιατί οι πρώτες σιαγόνες σπέρματος έχουν πολλά και καλής ποιότητας σπερματοζωάρια.

Η συχνότητα των επαφών έχει σχέση με την αντισυλληπτική μέθοδο που χρησιμοποιεί το ζευγάρι;

Οι συχνές επαφές απαιτούν και αποτελεσματικότερη αντισύλληψη . Όπως είναι γνωστό, υψηλής αποτελεσματικότητας μέθοδοι αντισύλληψης είναι το χάπι και το σπιράλ.

Αν μια γυναίκα έχει επαφή γύρω στη γόνιμη μέρα και δεν χρησιμοποίησε αντισυλληπτική μέθοδο, τι μπορεί να κάνει;

Μια λύση είναι να πάρει την άλλη μέρα δύο αντισυλ-ληπτικά χάπια το πρωί και δύο το βράδυ. Αυτό όμως πρέπει να γίνει το πολύ μέσα σε 48 ώρες μετά την “επικίνδυνη” επαφή. Άλλη λύση είναι η τοποθέτηση σπιράλ στη μήτρα, πάλι όμως τις πρώτες 48 ώρες μετά την επαφή.

Το τράβηγμα (διακοπτόμενη συνουσία) είναι καλή μέθοδος αντισύλληψης για τα πολύ νέα ζευγάρια;

Όχι, γιατί οι νεαροί άντρες είναι συνήθως δυσκολότερο να ελέγχουν την εκσπερμάτισή τους.

boro