Το kinky sex μας κάνει πιο υγιείς και ισορροπημένους!

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 1350 άτομα και δημοσιεύτηκε στην «Journal of Sexual Medicine», όσοι τρελαίνονται για kinky καταστάσεις στο κρεβάτι (BDSM, Δέσιμο, Πειθαρχία, Σαδισμός, Μαζοχισμός) και βαριούνται τα ίδια και τα ίδια έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν ανώτεροι από τους άλλους που τη βρίσκουν με vanilla sex (το συνηθισμένο σεξ) καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, είναι λιγότερο νευρωτικοί ως άνθρωποι, έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, έχουν πιο υγιή σεξουαλική ζωή και ζουν καλύτερη και πιο έξυπνη ζωή.

Τα αποτελέσματα βγήκαν μετά από τη μελέτη του ερωτηματολογίου που δόθηκε στους ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα. Στο ερωτηματολόγιο οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν με τη μόρφωση, τις καθημερινές συνήθειες, το lifestyle, τις προτιμήσεις και με πολλά άλλα όσων πήραν μέρος στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Andreas Wismeijer, ο οποίος έδωσε συνέντευξη για αυτό το θέμα στο LiveScience, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας είναι απολύτως λογικά: «Οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να πειραματιστούν στο σεξ και δεν φοβούνται να ζήσουν νέες εμπειρίες στο κρεβάτι είναι πιο έξυπνοι, πιο τολμηροί, λιγότερο νευρωτικοί, πιο υγιείς ψυχολογικά και ζουν αυτό που πραγματικά θέλουν χωρίς να υπολογίζουν ότι αυτό δεν είναι και πολύ αποδεκτό από την κοινωνία. Αυτό δείχνει το χαρακτήρα τους. Νιώθουν άνετα με τον εαυτό τους και δεν κρύβονται. Κάνουν αυτό που θέλουν και το απολαμβάνουν».

Ο Wismerijer επίσης πιστεύει ότι όσοι απολαμβάνουν μόνο το λεγόμενο vanilla sex, δεν έχουν καταλάβει τι πραγματικά θέλουν και απλά βολεύονται στα κλασικά και «ακίνδυνα».

freddonews