Το Σεξ στη Θάλασσα και την Παραλία βλάπτει την Υγεία;

Αυτό το θέμα μπορεί να σας ξενερώσει αρκετά αλλά παρότι το σεξ στην παραλία ή στη θάλασσα είναι μια πολύ καλή εμπειρία, οι επιστήμονες φαίνεται να μη συμφωνούν και τόσο. Ετσι όσο αντισεξουαλικό και αν ακούγεται το… υγρό σεξ μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις στην υγεία μας. Η Sally Law από το livescience.com βάζοντας… πάγο στη φαντασία μας μας λέει ότι το καλοκαίρι το ασφαλές σεξ γίνεται πάνω στα σεντόνια και όχι πάνω στο κύμα.

Προφυλακτικά και Νερό

Ενώ τα προφυλακτικά είναι σχεδιασμένα ώστε να είναι συμβατά με τα λιπαντικά με βάση το νερό, πολλές εταιρείες που τα κατασκευάζουν δεν κάνουν τεστ στα προϊόντα τους στο νερό και γι’ αυτό δεν μπορούν να εγγυηθούν για την αποτελεσματικότητά τους όταν χρησιμοποιούνται σε πισίνες, μπανιέρες ή μέσα στη θάλασσα

«Αν και το αλάτι της θάλασσας δύσκολα θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα προφυλακτικά, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα χημικά που χρησιμοποιούνται στις πισίνες (χλώριο και όζον για παράδειγμα) να προκαλέσουν φθορές», λέει στέλεχος της Durex στο LiveScience.

Επίσης, οποιαδήποτε είδους θερμότητα θα μπορούσε να προκαλέσει το σπάσιμο του προφυλακτικού ενώ παράλληλα είναι πολύ δύσκολο να φορεθεί το προφυλακτικό μέσα στο νερό.

Κίνδυνοι στο νερό και την άμμο

Μπορεί να είστε σε μονογαμική σχέση και να μην χρησιμοποιείτε προφυλακτικό αλλά και πάλι υπάρχουν κάποια προβλήματα με το σεξ στο νερό, καθώς από τις κακοσυντηρημένες πισίνες, τις μπανιέρες και τα Jacuzzi μπορείτε να κολλήσετε βακτήρια.

Τέτοια βακτήρια, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στο γαστρεντερικό και στο αναπνευστικό σύστημα, όπως επίσης πνευμονία και μόλυνση του αίματος μέσω κάποιας πληγής στο σώμα. Επιπλέον τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση στο ουροποιητικό σύστημα.

Και αν νομίζετε ότι μόνο η παραλία σας έμεινε για να κάνετε σεξ, είστε γελασμένοι. Εκεί σας περιμένουν άλλα μικρόβια. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Environmental Science & Technology τα μικρόβια που υπάρχουν στη θάλασσα μεταφέρονται και στην άμμο της παραλίας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες στο 91% από τις παραλίες που ερευνήθηκαν βρέθηκαν υψηλά επίπεδα εντερόκοκκου (ο οποίος ευθύνεται για την ουρολοίμωξη, την ενδοκαρδίτιδα και τη μηνιγγίτιδα) και στο 62% αυτών ανιχνεύθηκε το E. Coli, το οποίο όταν βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο νερό, μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα στο δέρμα ή μόλυνση στα αυτιά.

Και σαν να μην μας έφταναν όλα αυτά έρευνα από το Πανεστήμιο της California έδειξε ότι το σεξ σε μπανιέρα γεμάτη νερό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα γονιμότητας στους άνδρες καθώς τα σπερματοζωάρια δεν συμπαθούν και τόσο την πολύωρη παραμονή του σώματος μέσα στο νερό, αφού αυτή μπορεί να προκαλέσει τη μείωση της κινητικότητας και της παραγωγής του σπέρματος.

Τώρα βέβαια θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος πως έτσι όπως τα λένε στις έρευνες είναι επικίνδυνο όχι μόνο το σεξ   αλλά και το να κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα ή το να ξαπλώνουμε στην παραλία χωρίς πετσέτα. Στο μόνο που ελπίζουμε είναι ότι στις δικές μας αμμουδιές στην Ελλάδα δεν έχουν μαζευτεί όλα τα μικρόβια…

Φωτογραφία: Konstantin Dahlem 

69magazine