ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ

 

 

 

 
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
200 γραμμάρια αλεύρι
0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 τεμάχια αυγά
2 κουταλιές σιρόπι
150 του λίτρου ηλιέλαιο
150 του λίτρου γάλα

 

ΓΕΜΙΣΗ
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σκόνη
1 κουταλιά της σούπας βραστό νερό
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
50 γραμμάρια σοκολάτα τσιπ,νιφάδες σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, σκόνη κακάο και ζάχαρη κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, το σιρόπι, το λάδι και το γάλα και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε με μία κουτάλα πολύ καλά. μετά το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και το ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά περίπου στους 170 C .
Όσο ψήνετε το παντεσπάνι μας φτιάχνουμε την μόκα μας, σε ένα μπολ ρίχνουμε τον καφέ σε βραστό νερό και διαλύστε με την κρέμα γάλακτος και την σκόνη καφέ και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι η κρέμα γίνει κρεμμώδεις ανακατεύοντας συνέχεια στο μίξερ μας πολύ καλά…είναι έτοιμη για να κάνουμε την τούρτα μας.
Βγάζουμε το παντεσπάνι της τούρτας από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Μετά το κόβουμε σε ίσα κομμάτια το παντεσπάνι μας και βάζουμε μια βάση κάτω τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι μας και βάζουμε την μισή από την κρέμα μόκας και απλώνουμε ομοιόμορφα βάζουμε το άλλο παντεσπάνι μας από πάνω και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα μόκας και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και αχνίζουμε σε όλοι την τούρτα μόκα!

 

 

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr

 

Αthensgo magazino oδηγός για την πόλη και την διασκέδαση