Τα κόλπα των Οθωμανών για δυνατό ανατολίτικο σεx!

οια φυτικά σκευάσματα χρησιμοποιούσαν για την βελτίωση των ερωτικών επιδόσεων τους; Ποια συστατικά θεωρούσαν ότι μπούν να ανάψουν το ερωτικό πάθος; Ο ιατρός Ζήσης Παπαθανασίου κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν δίνοντάς μας πληροφορίες που κανείς μας δε γνωρίζει σήμερα.

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου
Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος
Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Κατά τους Οθωμανούς η μελιτζάνα θεωρούνταν ένα αφροδισιακό που θα πλησίαζε πολύ στις μέρες μας τα φάρμακα για τη στύση.

Οι Τούρκοι επίσης  υποστηρίζουν ότι το σαλέπι, το παραδοσιακό ανατολίτικο ρόφημα που σερβίρεται κυρίως τις κρύες μέρες του χειμώνα με μπόλικη κανέλα είναι καλυτερο και από το βιάγκρα! θεωρείται ένα από τα αποτελεσματικότερα σεξουαλικά διεγερτικά και για τους άντρες αλλά και για τις γυναίκες.

Eπiσns θεωρείται ότι το σαλέπι βοηθά στο να ρυθμιζεται η έμμηνος ρήση και να μειωθεί ο πόνος κατά τις μέρες της περιόδου.

Το σκόρδο επίσης θεωρείται ότι μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματoς. Κατά το Μεσαίωνα, μαγείρευαν το κρέας με μπόλικο σκόρδο για να έχουν νύχτες με παρατεταμένη επιθυμία για σεξ.

 Μυστικά και από άλλες χώρες…

Στην Ινδία και την Κίνα έως σήμερα εμπλουτίζουν το φαγητό τους με σκόνη από το πέος αρκούδας ενώ οι Αραβες τρώνε συχνά αρνίσιο κρέας για να καταπολεμήσουν την ανικανότητα.

Κάποιες άλλες όχι και τόσο συνηθισμένες ουσίες που χρησιμοποιούσαν στην αρχαιότητα σαν αφροδισιακές ήταν η σκόνη από το κέρατο του ρινόκερου, το συκώτι του καρχαρία καθώς και η ισπανική μύγα. Η «ισπανική μύγα» είναι ένα είδος κολεόπτερου, το άλεσμα του οποίου χρησιμοποιούσε ο μαρκήσιος ντε Σαντ και το έβαζε σε γλυκά που πρόσφερε σε πόρνες για αξέχαστες βραδιές.

Ένας παλιός κινέζικος μύθος αναφέρει ότι η σύζυγος ενός Κινέζου άνω των εβδομήντα χρόνων αγανάκτησε από τις συνεχείς ορέξεις του που οφείλονταν σε ένα ελιξίριο που κατανάλωνε καθημερινά και το πέταξε στην αυλή του σπιτιού. Ο κόκορας βρήκε το ελιξίριο και το κατανάλωσε με αποτέλεσμα να ορμήσει στην πρώτη κότα που βρέθηκε μπροστά του. Η κότα αυτή για κακή της τύχη έμεινε φαλακρή μετά από την ολοήμερη συνεύρεση της με τον ξαναμμένο κόκορα. Ο μύθος έχει μείνει γνωστός εδώ και χρόνια ως το «ελιξίριο της φαλακρής κότας», δυστυχώς όμως η συνταγή του ελιξιρίου χάθηκε κάπου στην πορεία!

Υπάρχουν μύθοι, ιστορίες, συνταγές που θα ανακαλύψετε ή θα σας εκμυστηρευτούν με ιδιαίτερη διακριτικότητα κάποιοι γνωστοί σας προκειμένου να λυσετε τυχόν προβλήματα ή να εμπλουτίσετε το ερωτικό σας παιχνίδι. Η επιλογή για το αν θα πάρετε στα σοβαρά όλα αυτά είναι δική σας.

Ίσως μάλιστα όλες οι ουσίες που αναφέρονται παραπάνω να μην έχουν πράγματι αφροδισιακές ιδιότητες και η ερωτική επιθυμία να ευοδώνεται από την τελετουργία ενός καλού γεύματος, που διεγείρει τις αισθήσεις μέσα από το στόλισμα τοι τραπεζιού, τις ευωδιαστές μυρωδιές, το άρωμα των λουλουδιών και τη μουσική υπό κρούση!….

Ίσως, τέλος, το γεύμα να ήταν απλά το ιδανικό πεδίο για φλερτ τις περασμένες δεκαετίες…..

Απόσπασμα από το βιβλίο 501 ερωτήσεις για το σεξ. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο για την ευγενική παραχώρηση του υλικού. Οι πληροφορίες που διαβάσατε δε συνιστούν ιατρικές οδηγίες και δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τις ακολουθήσετε ειδικά αν δεν έχετε γνωρίσει τον ιατρό σας.

ladytimes