Τα «Κλειδιά» του Οργασμού σε Αντρες & Γυναίκες

Πως φτάνει ο άντρας σε οργασμό; Πως φτάνει μια γυναίκα; Το ερώτημα που απασχολεί και τα δύο φύλα εδώ και αιώνες και που επιστήμονες και επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν από καταβολής… επιστήμης.

Συνδέεται ο οργασμός με την αυτοπεποίθηση του ατόμου; Συνδέεται με το μέγεθος; Εχει να κάνει με το σημείο «G»;

Τώρα, έρχεται μια ομάδα επιστημόνων, που λέει ότι βρήκε τη λύση του μυστηρίου:

1.    Για τους άντρες, η σωστή λειτουργία μεταξύ εγκεφάλου, νωτιαίου μυελού και πέους, είναι το μυστικό.

2.    Για τις γυναίκες το «κλειδί» βρίσκεται στην κλειτορίδα και μόνον!

Ο Dr Jason Siegel, επικεφαλής και ομάδα επιστημόνων της Mayo Clinic, ανέλυσαν προηγούμενες μελέτες σχετικά με τη σεξουαλικότητα και τη νευρο-ανατομία για να διαπιστώσουν ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στον οργασμό.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι η ικανότητα του άντρα να φτάσει σε οργασμό, σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τη νευρικό του σύστημα.

Πρέπει να υπάρχει μια σωστή ισορροπία μεταξύ του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος (το οποίο ελέγχει το σώμα σε κατάσταση ηρεμίας) και του συμπαθητικού νευρικού συστήματος (το οποίο ελέγχει την αντίδραση του οργανισμού σε κατάσταση έντασης).

Με άλλα λόγια, η απόδοση του πέους στον άντρα στηρίζεται σε ένα διπολικό σύστημα.

Στον ένα πόλο, φθάνουν τα αισθητήρια ερεθίσματα, τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται από τον νωτιαίο μυελό ή τον εγκέφαλο και στη συνέχεια μεταβιβάζονται στο πέος.

Στον άλλο πόλο, γίνεται η διεργασία των σημάτων και στη συνέχεια, ο νωτιαίος μυελός ή ο εγκέφαλος «λέει» στο πέος τι να κάνει.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αντανακλαστικά των δύο πόλων πηγάζουν από δύο πηγές.

Από τη μία πλευρά είναι η ψυχολογική, όταν δηλαδή ένας άντρας ερεθιστεί οπτικά.

Η δεύτερη είναι φυσική και προέρχεται από την άμεση διέγερση του πέους.

Σύμφωνα με τον Dr Siegel (στη mailonline): «Τις περισσότερες φορές που αποτυγχάνει ο οργασμός, προέρχονται από ψυχολογικά τραύματα, τα οποία επηρεάζουν τον εγκέφαλο και δεν μπορεί να στείλει τα σωστά σήματα».

Οσον αφορά τις γυναίκες, η απάντηση της ερευνητικής ομάδας, είναι ότι όσο περισσότερο πλησιάζει η κλειτορίδα τα άνω τοιχώματα του κόλπου, τόσο πιο πιθανό είναι να επιτευχθεί ο οργασμός.

Οι ερευνητές σημείωσαν ότι μαγνητικές τομογραφίες ζευγαριών που έκαναν σεξ, που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκής μελέτης, έδειξαν ότι για να επιτευχθεί ο οργασμός, χρειάστηκε να δοκιμαστούν διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις.

Για παράδειγμα, όπως λένε, το doggy style δεν βοηθάει τη διέγερση στο τοίχωμα του κόλπου, όσο το ιεραποστολικό, ή το cow girl.

Αρα, κοπανάμε κανά ποτάκι να φύγουν οι σκοτούρες απ’ το μυαλό, δοκιμάζουμε όλο το Kama Sutra και τον οργασμό τον έχουμε στο… τσεπάκι!

69magazine