Στο ραντεβού: Τι λέει και τι εννοεί;

Όπως έχουμε ξαναπεί, μπορεί η φήμη πως οι άντρες είναι  πιο ξεκάθαροι σε όσα λένε να είναι μία από τις πιο διαδεδομένες και διαχρονικές, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε πως τα πράγματα δεν είναι πάντοτε έτσι. Όπως συμβαίνει και με τις γυναίκες, ορισμένα πράγματα είναι ευκολότερο να ειπωθούν με πιο έμμεσο τρόπο ή με κάποιες φράσεις-κλειδιά που λειτουργούν σαν κάλυμμα για όσα άβολα ή δυσάρεστα σκεφτόμαστε. Μπορεί να μην είμαστε απόλυτα σίγουρες πως τα παρακάτω είναι όσα πραγματικά εννοεί όταν ξεστομίζει αυτές τις φράσεις, αλλά τα σημάδια για το τι περίπου περνάει από το μυαλό του είναι σίγουρα εκεί. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα:

Τι λέει: “Έφαγα μεσημεριανό πολύ αργά οπότε δε θέλω να φάω κάτι βαρύ”/ Τι εννοεί: “Αυτό το εστιατόριο είναι πολύ πιο ακριβό απ’ότι υπολόγιζα και ελπίζω να μην παραγγείλεις ορεκτικό”

Μην τον παρεξηγήσεις, οι καιροί εξάλλου είναι δύσκολοι. Παράγγειλε ό,τι θέλεις και στο τέλος του ραντεβού όταν έρθει ο λογαριασμός κάνε την κίνηση να πληρώσεις τα μισά. Θα το εκτιμήσει σίγουρα.

Τι λέει: “Συνήθως τρώω πολύ υγιεινά αλλά σήμερα λέω να κάνω μία παρασπονδία” / Τι εννοεί: “Λέω αυτή τη φράση κάθε μέρα”

Είναι ξεκάθαρο πως θέλει και προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει, αλλά όχι αρκετά για να είναι εγκρατής και να παραγγείλει κάτι πιο υγιεινό. Δεν πειράζει. Κοίτα τον στα μάτια, ακούμπησε τον απαλά στο χέρι και πες του “θέλω απλά να είσαι ο εαυτός σου”. Εξάλλου έχουμε αδυναμία στους άντρες που αγαπούν το φαγητό γιατί ξέρουν να αγαπούν και τις γυναίκες.

Τι λέει: “Δεν ψάχνομαι για κάτι σοβαρό” / Τι εννοεί: “Είμαι εδώ σήμερα γιατί θέλω απλά να κάνουμε σεξ”

Παρ’όλο που η φράση αυτή δεν κρύβει ιδιαίτερα αινίγματα και το τι πραγματικά σημαίνει θα έπρεπε να γίνεται εύκολα αντιληπτό, συχνά πέφτουμε στην παγίδα της αυταπάτης πως θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τις προθέσεις και τα θέλω του άλλου. Η αλήθεια είναι όμως πως πιθανότατα, όσο και να προσπαθήσεις δε θα καταφέρεις να τον αλλάξεις, και μάλιστα ίσως τον απωθήσεις ακόμη περισσότερο. Θα πρέπει λοιπόν είτε να αποδεχτείς την κατάσταση όπως έχει ή να προχωρήσεις. Μην τον κατηγορείς επειδή απλώς θέλετε διαφορετικά πράγματα.

Τι λέει: “Είμαι κουρασμένος και με περιμένει δύσκολη μέρα αύριο” / Τι εννοεί: “Θέλω να λήξω το δυσάρεστο αυτό ραντεβού εδώ και τώρα”

Μία φορτωμένη και γεμάτη μέρα φυσικά δεν είναι καθόλου απίθανο σενάριο. Αν όμως πραγματικά περνάει καλά μαζί σου, αυτό δε θα έπρεπε να είναι εμπόδιο. Εκτός κι αν η επόμενη μέρα περιλαμβάνει γι’αυτόν ένα χειρουργείο, μια εξαιρετικά σημαντική επαγγελματική υποχρέωση ή κάτι αντίστοιχο, η οποιαδήποτε ασαφής δικαιολογία για τη «δύσκολη επόμενη μέρα» είναι πιθανότατα σημάδι πως τελικά δεν ενδιαφέρεται και τόσο.

Τι λέει: “Όλες οι πρώην μου ήταν τρελές” / Τι εννοεί: “Είμαι ένας από τους χειρότερους χαρακτήρες που θα γνωρίσεις”

Είναι πράγματι πιθανό να έλκεται από γυναίκες που πραγματικά υπερβαίνουν τα όρια της λογικής. Το επίσης όμως πιθανό ενδεχόμενο είναι να ξεπερνά εκείνος τα όρια της λογικής και να οδηγεί τις συντρόφους τους στα όρια της τρέλας (με την κακή έννοια). Ό,τι από τα δύο κι αν ισχύει, τα σημάδια δεν είναι θετικά και κάποιος θα καταλήξει πληγωμένος. Μην πεις ότι δε σε ενημερώσαμε.

Τι λέει: “Σοβαρά; Δεν έχεις δει ακόμα αυτή την ταινία; Την έχω στον υπολογιστή μου, πρέπει να τη δεις αμέσως” / Τι εννοεί: “Θέλω να κάνουμε σεξ ΤΩΡΑ”

Οποιαδήποτε παρακίνηση να φύγετε από το δημόσιο μέρος στο οποίο λαμβάνει χώρα το ραντεβού, είναι σημάδι πως δε βλέπει την ώρα να μείνετε μόνοι σας και να αφεθείτε στις ορμές σας.

Τι λέει: (Την επόμενη μέρα μετά το ραντεβού) “Πέρασα πολύ ωραία χτες το βράδυ, αλλά δεν ψάχνω για δέσμευση αυτήν την περίοδο” / Τι εννοεί: “ΔΕΝ πέρασα πολύ ωραία χτες το βράδυ”

Πρόκειται για το διαχρονικό τρόπο να πεις στον άλλο πως δεν ενδιαφέρεσαι χωρίς να τον φέρεις σε δύσκολη θέση. Μην προσπαθήσεις να αναλύσεις περαιτέρω την κατάσταση ή να αλλάξεις τα δεδομένα, άφησε τον να κάνει αυτό που αισθάνεται και κάνε και εσύ το ίδιο.

Τι λέει: “Περίεργος καιρός, ε;” / Τι εννοεί: “ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΝΙΩΘΩ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΒΟΗΘΕΙΑ!”

Είναι πλέον επισήμως στο χέρι σου να βρεις ένα-δύο καλά θέματα συζήτησης για να σπάσει ο πάγος. Και σίγουρα μπορείς να σκεφτείς κάτι πιο ενδιαφέρον από τον καιρό.

Τι λέει: “Αυτήν την περίοδο είμαι πολύ αφοσιωμένος στη δουλειά μου” / Τι εννοεί: “Δε σκοπεύω να βρισκόμαστε παραπάνω από μία-δύο φορές το μήνα”

Σχεδόν κανένας δε θα ήθελε να παραδεχτεί πως είναι ένα ζωντανό φάντασμα που είναι ανίκανο να κάνει την οποιαδήποτε δέσμευση ακόμη και με κάποιον που έχει τις ελάχιστες προσδοκίες και απαιτήσεις. Αν οι αναφορές που κάνει στο πόσο απαιτητική είναι η δουλειά του και στο πως οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις γεμίζουν διαρκώς το πρόγραμμα του είναι συχνές, να είσαι έτοιμη να περάσεις αρκετά Σαββατοκύριακα χωρίς αυτόν.

missbloom