ΣΟΚ: Έκανα στοματικό στην κοπέλα μου και μύριζε ψαρίλα

Με λένε Πέτρο είμαι 26 χρονών και εδώ και 2 μήνες έχω σχέση με μια κοπέλα 27 χρονών! Προχωρήσαμε σε στοματικό και διαπίστωσα ότι μύριζε ψαρίλα και ξενέρωσα!!!

Που οφείλεται αυτό;; Mήπως δεν είναι καθαρή και μόνο φρου φρου και αρώματα;;; Aπαντήστε μου σας παρακαλώ!!

 

Aγαπητέ Πέτρο σου απαντάμε στην ερώτηση σου!!

Γιατί μυρίζει ο κόλπος μου;

Ο γυναικείος οργανισμός έχει ένα σύστημα προστασίας που εξασφαλίζει τη χαμηλή οξύτητα (3,8 έως 4,5 pH) του κόλπου. Αποτελείται λοιπόν από υγρά και «καλά» βακτήρια τα οποία συνθέτουν ένα όξινο περιβάλλον που δεν ευνοεί την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηριδίων, μπορεί ωστόσο κατά καιρούς να εκπέμπει ορισμένες μυρωδιές . Οι περισσότερες από αυτές τις οσμές είναι φυσιολογικές, αλλά υπάρχουν φορές που η περίσσεια οσμή μπορεί να σηματοδοτεί κάποιο πρόβλημα. Η έντονη οσμή ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να σχετίζεται με πόνο, κάψιμο ή κνησμό πρέπει να σας οδηγήσει σε μια επίσκεψη στον γυναικολόγο σας.

Κοινές αιτίες της κολπικής δυσοσμίας είναι

Bακτηριακή κολπίτιδα
Ο κόλπος αποτελείται συνήθως από υγιή βακτήρια, αλλά αν κάποιος μικροοργανισμός διαταράξει το οικοσύστημα τότε το αποτέλεσμα είναι να αναπτυχθεί βακτηριακή κολπίτιδα, η οποία προκαλείται συνήθως από μια υπερανάπτυξη των βακτηριδίων Gardnerella vaginalis. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια λεπτή γκρι έκκριση από τον κόλπο και μια ισχυρή οσμή ψαριού. Η οσμή γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν έρχονται σε επαφή με το σπέρμα, γι’ αυτό και πολλές γυναίκες παρατηρούν τα πρώτα σημάδια μετά το σεξ. Μπορεί να είναι ενοχλητικό και αυξάνει και τον κίνδυνο για άλλες λοιμώξεις αλλά θεραπεύεται εύκολα με αντιβιοτικά.

Στείλτε μας το δικό σας ερώτημα στο info@athensgo.gr