Σοκολατόπιτα

 

 

 

 

Υλικά:

1 1/2 φλιτζ.ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζ.βούτυρο
1 φλιτζ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
200 γρ.σοκολάτα μαύρη κουβερούρα
200 γρ.σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες

Για το γλάσο:

 

1 μικρή κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ.σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα
1/2 φλιτζ.τσ. άχνη ζάχαρη

 

 

Εκτέλεση:

 

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Λιώνουμε μαζί τις 2 κουβερτούρες σε μπεν μαρί και τις προσθέτουμε κι αυτές στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίου μεγέθους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς για 20′ λεπτά περίπου μέχρι να δούμε την κρούστα να σκάει ελαφρώς (ελέγχουμε και με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού εάν έχει ψηθεί και εσωτερικά).
Βγάζουμε από το φούρνο και χαράζουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια.
Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα με την άχνη.

 

Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα να ενωθούν καλά τα υλικά και να γίνει σοκολατένια η κρέμα!
Περιχύνουμε το γλάσσο πρώτα δίνοντας έμφαση ενδιάμεσα στα κενά των κομματιών (για να απορροφήσει και στο εσωτερικό του γλυκού σοκολάτα και να είναι υγρό) και έπειτα ρίχνοντας το υπόλοιπο γλάσσο απλώνοντάς το ομοιόμορφά με μία σπάτουλα ή κουτάλι.
Τρίβουμε εάν θέλουμε με ξύσμα πορτοκαλιού!!!!!

Τips

Αυτό το γλυκό μπορεί να διατηρηθεί αφού κρυώσει είτε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος είτε στο ψυγείο.

 

Τρώγεται άνετα και δροσερό, αλλά μπορεί να ζεσταθεί και σε φούρνο μικροκυμάτων για μια πιο “ζεστή απόλαυση”!

 

Συνοδεύεται άψογα με παγωτό βανίλια!!!!!!!!