Σοκολατένιο μπράουνι με 3 σοκολάτες

 

Ευχαριστούμε πολύ την Μαριφάνη Ξανθάκη

 

Υλικά:

 

3 αυγά

 

4 κουτ.σ. κακάο άγλυκο

 

3 κουτ.σ. μαργαρίνη

 

1 1/2 κούπα αλεύρι μπλε

 

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
2 φάκελοι σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρης

 

1 φλιτζανακι του καφέ κονιάκ
100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
Για το ζουμερό γλάσσο:
100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος πλήρης
Για το γαρνίρισμα:
τρίμματα σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε όλες τις σκόνες (κακάο, άχνη, αλεύρι, μπέικιν) και ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα αυγά χτυπώντας να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα κονιάκ και τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρας ανακατεύοντας να γίνει το μείγμα

 

σοκολατένιο. Εάν το μείγμα είναι πολύ νερουλό προσθέτουμε ελάχιστο ακόμη αλεύρι. Με απαλές κινήσεις σκορπάμε μέσα στο μείγμα τη μισή ποσότητα

 

λευκής σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων το γλυκό μας μέχρι να “σκάσει” και να κάνει ρωγμές η επιφάνεια.
Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη το γλυκό να κρυώσει καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το ζουμερό γλάσσο: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε μέσα την υπόλοιπη λευκή σοκολάτα να λιώσει και

 

να ομογενοποιηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια το γλυκό και το ραντίζουμε με όσο κονιάκ μας έχει απομείνει.
Καλύπτουμε το γλυκό με το λευκό γλάσσο προσέχοντας να περάσει και ανάμεσα στα κομμάτια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τρίμματα σοκολάτας γάλακτος και σερβίρουμε χλιαρό!!!