Σοκολατένια γεμιστά μπισκότα

Σοκολατένια γεμιστά μπισκότα
Υλικά:
-200γρ. βιτάμ
-100γρ. ζάχαρη
-250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-30γρ. κακάο
-1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
-100γρ. κουβερτούρα
*Βγαίνουν περίπου 20 μπισκότα!
Εκτέλεση:
1.Βάλε το βιτάμ, το οποίο πρέπει να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τη ζάχαρη σε μία λεκάνη…
2.Με ένα πιρούνι ανακάτεψε καλά τα υλικά!
3.Να γίνουν ένα ομοιόμορφο, μαλακό, αφράτο μείγμα!
4.Ρίξε το μπέικιν πάουντερ…
5.Πρόσθεσε στο μείγμα το κακάο και ανακάτεψε ελαφρώς…
6.Ρίχνε σιγά-σιγά το αλεύρι…
7.Και ζύμωνε…
8.Λίγο-λίγο το αλεύρι και ζύμωμα!
9.Ωραία! Μπράβο! Τέλος με το ζύμωμα! Η ζύμη θα κολλάει ελαφρώς! 😉
10.Τύλιξέ την με μία μεμβράνη και βάλτην για 15 λεπτά στο ψυγείο!
11.Πλάσε την ζύμη ένα μακρύ μπαστούνι και κόψτην σε 20 περίπου ίσα μέρη!
12.Πάρε ένα κομμάτι στην χούφτα σου, άπλωσέ το και άνοιξε μία λακκούβα στη μέση!
13.Βάλε ένα κομματάκι κουβερτούρα, γύρω στα 5γρ. και τύλιξέ το με τη ζύμη! Προσεκτικά!
14.Απαλά πλάσε το μπισκότο όπως θα έκανες με ένα κεφτεδάκι και πάτησέ το ελαφρώς να γίνει πλατύ!
15.Βάλτα σε μία λαμαρίνα επάνω σε λαδόκολλα και ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Οc στις αντιστάσεις για 20 λεπτά!
16.Μόλις βγουν από τον φούρνο, θα είναι μαλακά, μόλις κρυώσουν, θα γίνουν τραγανά!
Καλή επιτυχία!
Καλεγιώργη Μαρία
www.thasekanomagirisa.gr