Σεξ μετά τη γέννα: Πόσο διαρκεί η περίοδος… αποχής;

Μια νέα έρευνα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας έδειξε ότι ο χρόνος που χρειάζονται οι μαμάδες για να κάνουν σεξ μετά τον τοκετό ποικίλλει σημαντικά.

 

Η συγκεκριμένη έρευνα,  στην οποία συμμετείχαν 1350 γυναίκες, πραγματοποιήθηκε από τη βρετανική συμβουλευτική υπηρεσία κύησης και, όπως διαπιστώθηκε, το 23% των μαμάδων αρχίζουν να έχουν σεξουαλικές επαφές έξι εβδομάδες μετά την άφιξη του μωρού, δηλαδή μετά το check up από τον γυναικολόγο.

 

Ακόμα,  διαπιστώθηκε ότι το 10% των μαμάδων περιμένουν περισσότερο από έξι μήνες για να έρθουν σε επαφή με τον σύντροφό τους. Σε αυτή την καθυστέρηση συμβάλουν διάφοροι παράγοντες όπως είναι ο πόνος, η εξάντληση και η αμηχανία με το σώμα τους.

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρον θεωρείται και το γεγονός ότι η έρευνα συνέκρινε τα αποτελέσματα με τα δεδομένα στην δεκαετία του 1970, τα οποία έδειξαν ότι οι γυναίκες εκείνης της εποχής έκαναν σεξ νωρίτερα απ’ ότι οι σημερινές μητέρες – συνήθως μεταξύ της δεύτερης και της τέταρτης εβδομάδας μετά τη γέννηση.

 

Το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχει ιδανική στιγμή για να ξεκινήσει μια γυναίκα να κάνει και πάλι σεξ. Κάθε γυναίκα ξεχωριστά αποφασίζει μόνη της πότε θα έρθει σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό της και αυτό έχει φυσικά να κάνει με την σωματική και ψυχολογική της κατάσταση.

govastileto