Σάντουιτς με φρέσκο σολομό, ρόκα και μουστάρδα

Υλικά

2 φιλέτα σολομού (των 200 γρ.)
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. μαγιονέζα light
το ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι και λίγο από το χυμό του
2 ψωμάκια bagel ολικής άλεσης ή πολύσπορα ή όποια άλλα βρούμε
λίγα φύλλα ρόκας
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. wasabi (καυτερή πάστα γιαπωνέζικου χρένου – σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα και μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή χορσράντις (επίσης, στα σούπερ μάρκετ)

Μερίδες για 2 άτομα
Προετοιμασία 20΄

ΔιαδικασίαΛαδώνουμε με ελάχιστο λάδι τα φιλέτα σολομού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2΄- 3΄από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν όπως μας αρέσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα με το ξύσμα λεμονιού και το χυμό του. Κόβουμε στη μέση ψωμάκια bagel και τα ψήνουμε ελαφρώς στην τοστιέρα. Αλείφουμε τις βάσεις από τα ψωμάκια με το μείγμα της μαγιονέζας και μοιράζουμε το σολομό στα ψωμάκια μαζί με φύλλα ρόκας. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το μέλι και το wasabi ή την χορσράντις και αλείφουμε με το μείγμα το εσωτερικό από τα «καπάκια» των bagels. Κλείνουμε και σερβίρουμε.

Συνταγή TINA WEBB
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
gastronomos