Πόση ώρα σεξ χρειάζεται η γυναίκα για να φτάσει σε οργασμό

Ο γυναικείος οργασμός, ιδιαίτερα ο κολπικός, μπορεί να παίξει ρόλο στην εξέλιξη. Χαρακτηριζόμενος ως κάτι το «απροσδιόριστο», «ασύλληπτο» και «αδιόρατο», ο γυναικείος οργασμός επιτρέπει στη γυναίκα υποσυνείδητα να διακρίνει μεταξύ του σωστού και του λανθασμένου για αυτήν συντρόφου. Έτσι εξηγείται το γεγονός, ότι ο γυναικείος οργασμός επέρχεται πιο συχνά, όταν η γυναίκα νιώθει χαλαρή, ήρεμη, με έναν δοτικό σεξουαλικό σύντροφο, με τον οποίον βρίσκεται σε συναισθηματική αρμονία, και ο οποίος πληροί τις προϋποθέσεις για μία μακροχρόνια σχέση.

Όμως, υπάρχει και μία άλλη θεωρία: ο οργασμός ίσως είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιεί υποσυνείδητα το σώμα της γυναίκας, για να επιλέξει τον πατέρα των παιδιών της. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, το μέγεθος του κόλπου μειώνεται κατά 30%. Οι συσπάσεις της μήτρας κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορεί  στην πραγματικότητα να διευκολύνουν την αναπαραγωγή, καθώς ευνοούν την άνοδο μεγαλύτερου αριθμού σπερματοζωαρίων μέσα από τις σάλπιγγες και αυξάνουν την «ορμή» με την οποία ταξιδεύουν τα σπερματοζωάρια.  Έτσι, το σώμα καθοδηγεί την προδιάθεση για οργασμό, ανάλογα με την «καταλληλότητα» του εκάστοτε συντρόφου ή με τις συνθήκες της στιγμής. Με άλλα λόγια, πίσω από την εμφανή μη προβλεψιμότητα του γυναικείου οργασμού, πιθανό να υπάρχει μία συγκεκριμένη αναπαραγωγική στρατηγική, την οποία ούτε η ίδια η γυναίκα δεν γνωρίζει.

Ίσως, να υπάρχει ακόμη και μία τρίτη πιθανή εκδοχή, δηλαδή ο οργασμός να συνεχίζει να αποτελεί κάτι που οι γυναίκες δεν έχουν ακόμη πραγματικά κατακτήσει. Τα πλεονεκτήματα που περιγράφονται παραπάνω μπορεί μεν να κάνουν τον οργασμό πηγή ικανοποίησης για τη γυναίκα, αλλά η ίδια πιθανώς να νιώθει ότι βρίσκεται ακόμη «στα μισά του δρόμου» της εξελικτικής πορείας προς τον πλήρη οργασμικό έλεγχο, που αποτελεί αντρικό προνόμιο. Με άλλα λόγια, ο οργασμός στη γυναίκα αποτελεί  πηγή απόλαυσης κι ευχαρίστησης, αλλά δεν έχει «ρίζες», με την έννοια ότι δεν έχει κάποια ουσιαστική χρηστικότητα. Αποτελεί ένα άλυτο μυστήριο, που ασφαλώς συντελεί στο ερωτικό «δέσιμο» του ζευγαριού!

Όμως, πόση διάρκεια θα πρέπει να έχει το σεξ, για να μπορέσει η γυναίκα να φτάσει σε οργασμό; Ενώ για έναν άντρα (χωρίς Πρόωρη εκσπερμάτωση) μόνο 2 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά, η γυναίκα φτάνει σε οργασμό κατά μέσο όρο μέσα σε 10-20 λεπτά από την έναρξη της σεξουαλικής επαφής. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο άντρας να μην εστιάζεται αποκλειστικά και μόνο στον οργασμό, αλλά να έχει την ικανότητα να συγκεντρώνεται σε όλες τις φάσεις της σεξουαλικής επαφής, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, να μπορεί να ελέγξει και να «τιθασεύσει» τη σεξουαλική του ορμή, δίνοντας στη σύντροφό του τον απαραίτητο χρόνο, για να ικανοποιηθεί σεξουαλικά και να φτάσει στον οργασμό. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη σε Η.Π.Α και Καναδά, η ικανοποιητική σεξουαλική επαφή μπορεί να διαρκεί από 3 έως 13 λεπτά. Όμως, δεν χωρά αμφιβολία ότι η ουσιαστική αξία στη σχέση του ζευγαριού έγκειται στην ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας και όχι στην ταχύτητα.

AdTech Ad

boro