Αρχική LIFESTYLE 1 «Ο φίλος μου μού ζήτησε να τον διεγείρω πρωκτικά. Αυτό σημαίνει ότι...

«Ο φίλος μου μού ζήτησε να τον διεγείρω πρωκτικά. Αυτό σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλος;»

Όταν εκείνος σου σού ζητάει στο σεξ κάτι που σε προβληματίζει.

«Στο ερωτικό παιχνίδι όλα επιτρέπονται». Kαι όμως, υπάρχουν στιγμές που μπορεί να έχεις έρθει αντιμέτωπη με μια φαντασίωση ή ακόμη και ένα σεξουαλικό «θέλω» του συντρόφου σου που ίσως να σε έχει σοκάρει ή ακόμη και φοβίσει. Σήμερα θα σταθούμε σε ένα σεξουαλικό παιχνίδι που φαίνεται να προβληματίζει πολλές γυναίκες.

Φωτογραφία: Shutterstock.com

Η πρωκτική διέγερση στον άντρα

Η πρωκτική διέγερση στον άντρα ήταν και συνεχίζει να είναι ένα ταμπού στο ερωτικό παιχνίδι αφού η γυναίκα τρομάζει απέναντι στην εικόνα του εραστή της που της ζητά να «παίξει» με τη συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα ο άντρας συχνά δεν τολμά να ζητήσει αυτό το ερωτικό παιχνίδι φοβούμενος την ταμπέλα που η παρτενέρ του, ενδεχομένως βιαστικά, θα του φορέσει.

Σε ένα θεωρητικό πλαίσιο είναι κοινώς αποδεκτό πως η περιοχή του πρωκτού αποτελεί ερωτογενή ζώνη τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άντρα. Σε αυτή την περιοχή του σώματος, όπου βρίσκονται πολλές νευρικές απολήξεις, η ηδονή έχει τη δυνατότητα να απογειωθεί και να γεννήσει και στον άντρα ένα έντονο αίσθημα ευχαρίστησης.

Συχνά όμως αυτή η απόλαυση συνοδεύεται από ενοχή και φόβο, τόσο από τον άντρα που ιδεοληπτικά αναρωτιέται «μήπως είμαι ομοφυλόφιλος;» όσο και από τη γυναίκα που  αρχίζει να αναρωτιέται σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό του συντρόφου της.

Συχνά, ακούμε ιστορίες γυναικών όπου ο σύντροφος ζητά να τον διεγείρουν πρωκτικά με το δάχτυλο τους ή ακόμη και με τη χρήση ενός δονητή, εκείνες ανταποκρίνονται σε αυτό του το «θέλω», όμως μετά ντρέπονται ή φοβούνται να του μιλήσουν ανοιχτά για τις δεύτερες σκέψεις τους.

Σε αυτό το σημείο ίσως πρέπει να ειπωθεί λίγο πιο ξεκάθαρα ότι ο άντρας που αποζητά την πρωκτική διέγερση από τη σύντροφό του δεν είναι ομοφυλόφιλος. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δικαίωμα στη διεκδίκηση της ηδονής του αλλά και σε μια ειλικρινή επικοινωνία με την παρτενέρ του.

Μάθε να εκφράζεις την αλήθεια σου

Η γυναίκα, από την άλλη, έχει  την επιλογή να ακολουθήσει ή όχι τον σύντροφό της σε αυτό του το «θέλω». Είναι σημαντικό να μην εγκλωβίζεσαι στα στερεότυπα αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μιλάς ανοιχτά στο σύντροφό σου σχετικά με ένα ερωτικό παιχνίδι που μπορεί να σου γεννά δυσφορία, αγωνία και άγχος. «Επικοινωνώ» τις ανησυχίες μου δε σημαίνει απορρίπτω το σύντροφό μου, αλλά δίνω μια ευκαιρία στη σχέση μας να είναι αληθινή και ουσιαστική. Άλλωστε σύντροφός μας είναι αυτός που μπορεί να μας ανακουφίσει έτσι ώστε μαζί να οδηγηθούμε σε ένα μοίρασμα των πιο κρυφών και ανεξερεύνητων πόθων, που μπορούν να απογειώσουν την ερωτική επαφή.

Πότε πρέπει να ανησυχήσεις

Η πρωκτική διέγερση στον άντρα, λοιπόν, ως μέρος μιας «παλέτας» που περιλαμβάνει διάφορα ερωτικά παιχνίδια που διεγείρουν τους συντρόφους και τους οδηγούν στην κορύφωσή τους, δε σηματοδοτεί τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ούτε «χρωματίζει» τη σεξουαλική του συμπεριφορά ως «άρρωστη» ή «ανώμαλη».

Εάν, όμως, το παιχνίδι αυτό γίνει προϋπόθεση για τη διέγερση ή τον οργασμό του άντρα, αγκυλώνοντας το ζευγάρι σε μια σεξουαλική συμπεριφορά που απαιτείται με επίμονο και επαναληπτικό τρόπο, τότε είναι σημαντικό οι σύντροφοι να απευθυνθούν μαζί σε ψυχολόγο ειδικευμένο στη σεξουαλική υγεία, έτσι ώστε να φέρουν μια ισορροπία στο ερωτικό παιχνίδι που ιδανικά δεν θα έπρεπε να είναι εγωκεντρικό και εστιακό, αλλά να καθρεφτίζει τα θέλω δύο συντρόφων.

Η ερωτική ζωή του ζευγαριού μπορεί να εξελίσσεται στο χρόνο, να γίνεται πλούσια και απολαυστική, να ταξιδεύει τον άντρα και τη γυναίκα σε μοναδικά μονοπάτια ηδονής και κορύφωσης, απογυμνωμένα από ταμπού που παγιδεύουν. «Στο ερωτικό παιχνίδι όλα επιτρέπονται – αρκεί να συναινούν ψυχικά και σωματικά και οι δύο σύντροφοι».

cosmopolitan