Οι 9 λόγοι που ο άνδρας χρειάζεται να κάνει σεξ

Εννέα σημαντικοί λόγοι για τους οποίους το σεξ λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία των αντρών…

Σύμφωνα με έρευνα, το σεξ περνάει από το αντρικό μυαλό τουλάχιστον 19 φορές την ημέρα. Κι αυτό είναι καλό, μιας και η σεξουαλική επαφή είναι ευεργετική για την υγεία !

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο οργασμός προκαλεί στον οργανισμό μας μια ευφορία, λόγω των ορμονών που εκκρίνονται. Όσον αφορά, όμως, το αντρικό φύλο συγκεκριμένα, η σεξουαλική επαφή εξασφαλίζει κι άλλα οφέλη, και μάλιστα πολύ ουσιαστικά. Υπάρχουν 9 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους το σεξ λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία των αντρών…

1. Διατηρεί δυνατή την καρδιά τους…

Όπως υποστηρίζει σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο «Queens» στο Μπέλφαστ, οι άντρες που κάνουν σεξ 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος κατά 50%.

2. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη…

Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί ασπίδα κατά της εκδήλωσης συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Σύμφωνα με έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου, οι άντρες που κατά μέσο όρο βιώνουν 21 εκσπερματίσεις ανά μήνα, παρουσιάζουν κατά 33% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με εκείνους που δεν ξεπερνούν τις 4-7 εκσπερματίσεις μηνιαίως.

3. Τους εξασφαλίζει έναν καλό νυχτερινό ύπνο…

Το να μπορεί κανείς να κοιμάται καλά το βράδυ αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την υγεία του, από τη διάθεσή του μέχρι το βάρος του. Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ένα απόλυτα φυσικό χαλαρωτικό, που επιδρά κυρίως στον αντρικό οργανισμό.

4. Τους ανακουφίζει από τον πόνο…

Σε σχετικό πείραμα, περίπου 48 εθελοντές εισέπνευσαν ατμό ωκυτοκίνης και στη συνέχεια τρύπησαν τα δάχτυλά τους. Η ωκυτοκίνη κατάφερε να περιορίσει τον πόνο τους σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%. Επομένως, όπως είναι κατανοητό, είτε πρόκειται για πονοκεφάλους είτε για πόνο στη μέση είτε για οποιονδήποτε άλλο πόνο, αυτή η ορμόνη είναι ικανή να κάνει θαύματα!

5. Βελτιώνει τη διάθεσή τους…

Η σεξουαλική επαφή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για καλή ψυχολογία. Εκτός από την ανακούφιση από το στρες και την αύξηση της αυτοεκτίμησης, το σεξ λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στην κατάθλιψη, με την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας

6. Τους κρατάει σε… φόρμα

Φαίνεται πως μια καλή φυσική κατάσταση μπορεί να αποκτηθεί, εκτός από τα γυμναστήρια, και στην κρεβατοκάμαρα! Αρκεί μια 30λεπτη ερωτική συνεύρεση για να κάψει ο οργανισμός τους περίπου 200 θερμίδες . Κι αν την επεκτείνουμε χρονικά για ακόμη μισή ώρα, τότε η απώλεια θερμίδων μπορεί να αγγίξει και τις 420.

7. Συμβάλλει στη μακροζωία…

Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι το συστηματικό σεξ κάνει τους ανθρώπους να δείχνουν νεότεροι, ακόμα και κατά μία ολόκληρη δεκαετία – κι από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται απλά για μια ψευδαίσθηση. Είναι αλήθεια ότι η υγιής σεξουαλική ζωή μπορεί να επιβραδύνει αισθητά τη διαδικασία της γήρανσης. Όπως δημοσιεύεται σε μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση «British Medical Journal», οι άντρες που βιώνουν συχνά οργασμό, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 50%, συγκριτικά με εκείνους που έχουν μειωμένη συχνότητα εκσπερμάτισης

8. Τους ρυθμίζει την πίεση…

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Biological Psychology» έδειξε ότι οι συχνές σεξουαλικές επαφές σχετίζονται με χαμηλή διαστολική πίεση. Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κίνδυνου για στεφανιαία νόσο, καρδιακή προσβολή, νεφρική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό επεισόδιο.

9. Ενισχύει την άμυνα τους …

Η καλή σεξουαλική ζωή ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι άνδρες που κάνουν sex μια με δυο φορές την εβδομάδα έχουν στο αίμα τους υψηλά  επίπεδα αντισωμάτων (IgA), που τους προστατεύουν από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.

9 ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ SEX

 

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • ΜΕΙΩΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ  

              ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
  • ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ  ΠΟΝΟΥ
  • ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
  • ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ
  • ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ
  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ Σ. ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ

Χειρουργός  Ουρολόγος – Ανδρολόγος

 

Διευθυντής Ουρολογικού Τμήματος Βιοκλινικής Αθηνών

Μετεκπαιδευθείς στη Γερμανία, Αmmerland Clinic, University of Göttingen

 

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 18, 11528 Αθήνα

boro