Οι 6 τεχνικές που θα την «ξεκλειδώσουν»

​Σου αρέσει, την ενδιαφέρεις, σου το δείχνει, αρχίζετε να φλερτάρετε. Οι ορμόνες της στήνουν τρελό πάρτι, η τεστοστερόνη σου χτυπάει κόκκινα και στο μυαλό σου αρχίζει να προδιαγράφεται ήδη η κατάληξη της βραδιάς. Μην βιάζεσαι, γιατί εκεί είναι που οι περισσότεροι την πατάνε. Εκεί που όλα φαίνονται σίγουρα, εκεί μπορεί να καταρρεύσουν όλα. Μια λάθος κίνησή σου, μια ατάκα που δεν έχεις «ζυγίσει» σωστά και το παιχνίδι θα χαθεί μέσα σε δευτερόλεπτα. Επειδή, λοιπόν, όπως κάθε παιχνίδι έτσι και το φλερτ απαιτεί και στρατηγική για να σε οδηγήσει στη νίκη, χαρτογραφήσαμε τα κρίσιμα στάδια της νέας σου περιπέτειας και τα σημεία-παγίδες και σου παραθέτουμε ένα ολοκληρωμένο τεχνικό σχέδιο «μάχης» που θα σε οδηγήσει γρήγορα και εγγυημένα σε μια ένδοξη κατάκτηση.

Τεχνική 1η: Η οικειοθελής αποχώρηση

Στην αρχική φάση της γνωριμίας τον πρώτο ρόλο έχουν κυρίως τα μάτια. Σύμφωνα και με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα του How to Blow her Mind in Bed, Sisky Green, στο φλερτ αυξάνεται η παραγωγή της ντοπαμίνης, η οποία σε ωθεί να επιθυμείς και να αποζητάς ικανοποίηση, κοινώς σε βάζει στο «σωστό δρόμο». Όπως μάλιστα έδειξε και πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, αυτή η ουσία σε κρατάει συγκεντρωμένο στο στόχο σου, ενώ παράλληλα υποκινεί την παραγωγή έξτρα ποσότητας τεστοστερόνης. Αν όμως θες αυτή η συνάντηση να έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια, κοίτα να τιθασεύσεις τις ορμόνες σου. Αντίθετα λοιπόν με ό,τι κάνουν όλοι σχεδόν οι άντρες όταν γνωρίζουν μια γυναίκα, εσύ προτίμησε να την αποχαιρετήσεις και να φύγεις ενώ ακόμα περνάτε καλά. Το ότι δεν έχεις βλέψεις να την πας στο κρεβάτι από το πρώτο βράδυ, σε μεταμορφώνει αυτόματα σε πρόκληση. Πες της, π.χ., ότι δυστυχώς πρέπει να φύγεις με την παρέα σου, αλλά ότι θα ήθελες να συνεχίσετε της συζήτηση κάποια άλλη στιγμή. Δύσκολα θα αρνηθεί. Μόλις εξασφάλισες ραντεβού χωρίς να πέσεις στο σφάλμα να ζητήσεις σαν λιγούρης το τηλέφωνό της.

Τεχνική 2η: Το casual ρεντεβού

Λογικά περιμένει να την πάρεις τηλέφωνο για να της ζητήσεις να βγείτε σε κλασικό και ανέμπνευστο πρώτο ραντεβού για φαγητό σε ακριβό εστιατόριο, συνήθως Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ. Το κόλπο είναι να μην είσαι προβλέψιμος και να την κάνεις να προσπαθεί να μαντέψει ποια θα είναι η επόμενη κίνησή σου. Κανόνισε μια χαλαρή και γρήγορη συνάντηση «to know us better» κάπου μεσοβδόμαδα και όχι απαραίτητα μετά τη δύση του ηλίου, ώστε να αισθανθεί ακόμη πιο οικεία μαζί σου, χωρίς πίεση και, κυρίως, χωρίς να μπει κανένας σας στη διαδικασία να εντυπωσιάσει τον άλλον.

Τεχνική 3η: Κάν’τη να σου μιλάει συνέχεια

​Το πρώτο βράδυ που θα βγείτε μια νευρικότητα θα την έχεις, θες δε θες. Η Sisky Green επισημαίνει πως για το παραπάνω σύμπτωμα φταίει πάλι μια ορμόνη σου: η κορτιζόλη σε αναστατώνει διεγείροντας το νευρικό σου σύστημα. Καθόλου κακό, αν σκεφτείς ότι έρευνα του Πανεπιστημίου του Stony Brook στις ΗΠΑ αναφέρει πως οι άνθρωποι ερεθίζονται ερωτικά πιο εύκολα όταν έχουν νευρικότητα. Στην προσπάθειά τους να κρύψουν το στρες, πολλοί άντρες αυτοκαταστρέφονται από το πρώτο ραντεβού κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: μιλούν ακατάπαυστα για τον εαυτό τους, σε σημείο που η συνδιαλεγόμενη (τυπικός ο χαρακτηρισμός) αναζητά με απόγνωση την πλησιέστερη έξοδο κινδύνου. Την πρώτη φορά, προσπάθησε να κάνεις εσύ περισσότερες ερωτήσεις παρά να απαντάς στις δικές της, κοιτάζοντας όσο μπορείς τα μάτια της και όχι δεξιά- αριστερά.

Τεχνική 4η: Δώσε προτεραιότητα στη γλώσσα της

Το πρώτο φιλί είναι ένα σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών, κάτι σαν το Linkedin, αλλά σε βιοχημική βερσιόν. Για εκείνη, είναι η ώρα της κρίσης σου, που θα την προδιαθέσει ερωτικά για ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως, αν το πρώτο φιλί είναι «μάπα», οι πιθανότητες να επακολουθήσει σεξ μειώνονται στο 50%. Η καλύτερη στιγμή για το πρώτο φίλημα πάντως, είναι προς το τέλος της βραδιάς, αφού έχετε φάει και πιει κι έχεις προλάβει να ρίξεις μια τσίχλα στο στόμα σου. Μη βιαστείς να βγάλεις γλώσσα, γιατί την τάση την έχεις, όπως δείχνει και μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, σύμφωνα με την οποία οι άντρες προτιμούν τα «γαλλικά» φιλιά, κι αυτό γιατί το σάλιο τους περιέχει τεστοστερόνη. Άσ’ τη να ψάξει εκείνη για τη δική σου γλώσσα και μετά κάνε παιχνίδι.

Τεχνική 5η: Το σεξ αφορά εκείνη

Αν και κάποια πράγματα θεωρούνται αυτονόητα, καλό θα ήταν να τα σημειώσουμε. Όσο σίγουρος και να είσαι για τον εαυτό σου, φανταζόμαστε πως για ένα ντουζάκι, λίγο άρωμα κι ένα trimming στα επίμαχα σημεία θα έχεις προνοήσει. Το να είσαι περιποιημένος και φρεσκαρισμένος θα εκτιμηθεί δεόντως. Έχε υπόψη σου ότι για τις γυναίκες η πρώτη τους φορά στο κρεβάτι με κάποιον, δύσκολα χαρακτηρίζεται «φανταστική». Κατά συνέπεια, σοφό θα ήταν στην αρχή να φέρεσαι συγκρατημένα και να αποφύγεις να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου, όσο κι αν το θέλεις.Τα πράγματα αλλάζουν δραματικά μετά το τέλος της πρώτης πράξης. Ο λόγος; Η οξυτοκίνη τα «σκάει» αλλιώς σ’ εσένα κι αλλιώς σ’ εκείνη. Κοινώς, αυξάνει τα οιστρογόνα της και μειώνει την τεστοστερόνη σου. Με άλλα λόγια, μετά την πρώτη φορά νιώθει πιο δεμένη μαζί σου. Έτσι δικαιολογείται και το γεγονός ότι οι περισσότερες γυναίκες θέλουν αγκαλίτσες και φιλάκια. Εσύ, από την άλλη, θα θες να κοιμηθείς. Μην το κάνεις. Αντίθετα προσπάθησε να υπερβείς τον εαυτό σου και να δείξεις τρυφερότητα. Πέρα απ’ το όμορφο συναίσθημα που θα της χαρίσεις υπάρχει κι ένας ακόμη λόγος για να το κάνεις: η σωματική επαφή μετά το σεξ αυξάνει την ντοπαμίνη σου και ακολούθως τις πιθανότητές σου για έξτρα παρτίδα.

Τεχνική 6η: Χαλαρά

Μετά την πρώτη φορά το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Όσο κι αν πιστεύεις το αντίθετο, οι άντρες ερωτεύονται δύο φορές πιο γρήγορα απ’ τις γυναίκες. Αν καταλήξεις να βγαίνεις μαζί της συχνά, μη συμπεριφέρεσαι από τον πρώτο καιρό σαν να έχετε δεσμό. Με άλλα λόγια μην αρχίσεις αμέσως τα σχέδια και τους προγραμματισμούς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξενέρωμα. Γίνε εκείνος που την κάνει να περνάει όμορφα, που δεν την περιορίζει, που δεν απαιτεί αυστηρές δεσμέυσεις. Γίνε αυτός που περνάει καλά μαζί της και ό,τι γίνει. Στο ξεκίνημα, ένα σύντομο και ευχάριστο τηλέφωνο την ημέρα αρκεί . Μετά τα τέσσερα-πέντε ραντεβού το πράγμα θα έχει πάρει το δρόμο του.

askmen.com