Ναι στο Σεξ από το πρώτο Ραντεβού

Είναι ώρα να πετάξουμε τους κανόνες! Τουλάχιστον αυτό λένε οι επιστήμονες.
Το 1996 είχε κυκλοφορήσει ένας οδηγός σχετικά με τα 35 πράγματα που πρέπει να αποφεύγουν οι γυναίκες ώστε να κερδίσουν έναν άνδρα.
Ο οδηγός αυτός έγινε μπεστ σέλερ και τρόπος ζωής για εκατομμύρια γυναίκες.
Αλλά η Bethany Marshall, συγγραφέας του «Deal», διαφωνεί: «Οταν βρισκόμαστε στην αρχή του χτισίματος μιας σχέσης, το να ακολουθείς κανόνες μπορεί να αποδειχτεί λάθος. Παίζοντας με συγκεκριμένους κανόνες δεν μπορείς να ακολουθήσεις το ένστικτο και τα συναισθήματά σου».
Ενας από τους 35 κανόνες του βιβλίου ήταν: «Τίποτε παραπάνω από ένα απλό φιλί στο πρώτο ραντεβού», ενώ ένας άλλος συνιστούσε: «Μην κάνεις σεξ μαζί του πριν βγείτε τουλάχιστον τρία ραντεβού».
Αλλά αν προκύψει σεξ στο πρώτο ραντεβού; Αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύ σημαντικό, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Αϊόβα.
Ο Anthony Paik, κοινωνιολόγος και βοηθός καθηγητή είπε στο περιοδικό Womens Health: «Οι άνθρωποι πλέον όταν βγαίνουν ραντεβού και προκύπτει σεξ, το αντιμετωπίζουν ως κάτι πολύ φυσιολογικό και δεν ρισκάρουν να δηλητηριάσουν μία σχέση στο ξεκίνημά της».
Σύμφωνα με την έρευνα ένα σημαντικό ποσοστό των σχέσεων σήμερα ξεκινάει με το σεξ.

Τεστ η συγκατοίκηση

Ενας άλλος κανόνας, ήταν ο Νο 22, ο οποίος έλεγε: «Μην μείνεις στο σπίτι του ή μην αφήσεις πράγματά σου στο σπίτι του».
Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Υγείας της Βρετανίας, η συμβίωση δεν σημαίνει ότι η σχέση η οποία θα εξελιχθεί δεν θα είναι ευτυχισμένη.
«Τα ζευγάρια χρειάζεται να έχουν μια ειλικρινή σχέση όταν αποφασίζουν να συγκατοικήσουν. Είναι ένα τεστ για να δουν αν μπορούν να ζήσουν μαζί», λέει ο συγγραφέας του Happy Together, ψυχολόγος Bill Cloke.

Ας δούμε μερικούς από τους 35 κανόνες του 1996:

_Μην κάνεις σεξ μαζί του αμέσως. Περίμενε τουλάχιστον τρία ραντεβού
_Μην κάνεις το πρώτο βήμα σε έναν άντρα
_Τίποτε παραπάνω από ένα απλό φιλί στο πρώτο ραντεβού
_Μην τον παίρνεις τηλέφωνο και μην απαντάς αμέσως στις κλήσεις του
_Μην μείνεις στο σπίτι του ή μην αφήσεις πράγματά σου στο σπίτι του
_Μην πεις Ναι αν σου προτείνει ραντεβού το Σάββατο και έχετε βγει και την Τετάρτη

69magazine