Μπουγάτσα με σιμιγδαλόκρεμα!!!

 

Ευχαριστούμε πολύ την Μαριφάνη Ξανθάκη

 

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κάψουλες βανίλια
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 κοφτή κουτ.σ. μαργαρίνη
άχνη ζάχαρη και κανέλα σκόνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε όλο το γάλα μέχρι να ζεσταθεί.
Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και την κανέλα και τα ανακατεύουμε σε.
Μετά την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε τακτικά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ή ξύλινης κουτάλας για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας το μείγμα και να μή σβολιάσει το σιμιγδάλι. Η κρέμα συνήθως αποκτά την απαιτούμενη πηκτικότητα περίπου 8′-10′ λεπτά μετά τον πρώτο βρασμό.
Μόλις πετύχουμε λοιπόν την κρέμα μας προσθέτουμε τη μαργαρίνη και τη σκόνη κανέλας, ανακατεύουμε ξανά μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη και αφήνουμε για λίγο.
Στρώνουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, αδειάζουμε ομοιόμορφα την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
Διπλώνουμε καλά τις άκρες και χαράσσουμε την μπουγάτσα σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων για 20′ λεπτά ή έως ότου ροδίσει και φουσκώσει η σφολιάτα μας.
Περιμένουμε 5′ λεπτά να σταθεί εσωτερικά η κρέμα και σερβίρουμε τα κομμάτια πασπαλίζοντάς τα με άχνη και κανέλα…!!