Μαρμελάδα μπανάνα

 

 

 

Υλικά για 2 μεσαία βάζα ή 3 μικρότερα είναι:

 

5 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες,

 

1 κούπα ζάχαρη,

 

χυμό 1 μικρού λεμονιού,

 

2 κάψουλες βανίλια,

 

1/3 φλιτζ. τσ. νερό,

 

1 κουτ.γλ. κοφτό κανέλα σε σκόνη,

 

3 κουτ. σ. φιλέ αμυγδάλου.
 
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να πάρουν μια βράση η ζάχαρη με το νερό κι έπειτα ρίχνουμε τις μπανάνες και το λεμόνι ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να διαλυθούν οι μπανάνες κ μείνουν πολύ μικρά κομματάκια.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα ώσπου να δέσει το μείγμα. Προσθέτουμε προς το τέλος τις βανίλιας, την κανέλα και το φιλε.
Γεμίζουμε τα βάζα μας με την καυτή πηχτή πλέον μαρμελάδα μας αφού πρώτα τα αποστειρώσουμε.

 

Τα βιδώνουμε καλά, τα αναποδογυρίζουμε για λίγο κι έπειτα τα αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσουν καλά.

 

Αφού ανοιχθούν τα φυλάμε στο ψυγείο!