«Μαγιονέζα» σοκολάτας

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
150 γραμμ. σοκολάτα σε κομμάτια
1 κ.σ. βούτυρο
5-6 κ.σ. νερό
3 κρόκοι αυγών, καλά χτυπημένοι

Λιώνετε προσεκτικά σε μια μικρή κατσαρόλα τη σοκολάτα, μαζί με το βούτυρο και το νερό.

 

Ανακατεύετε συνεχώς ώσπου να πάρει υγρή μορφή και όταν υγροποιηθεί εντελώς προσθέτετε τους κρόκους των αυγών.

 

Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως τη «μαγιονέζα» σοκολάτας πάνω σε ζεστά ψωμάκια, κρουασάν ή μπριός.

 

Μπορείτε να λιώσετε τη σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο ώστε να τη χρησιμοποιήσετε για βάση σε μους σοκολάτας:

 

προσθέστε στη θέση των κρόκων 6 ασπράδια αυγών, χτυπημένα με 4-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα.

 

Αν θέλετε μάλιστα, προσθέτετε και σταφίδες μουλιασμένες σε λίγο λικέρ αραιωμένο με νερό.

 

 

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr

 

Αthensgo magazino oδηγός για την πόλη και την διασκέδαση