Κώστας Κωστόπουλος: Από τις τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες στην καταγγελία για βιασμό και την παραίτηση

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης που έχει υπογράψει τις πιο μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές

Να παραιτηθεί από την σκηνοθεσία του Σασμού αποφάσισε ο σκηνοθέτης Κώστας Κωστόπουλος μετά από καταγγελία για βιασμό.

Ο πολύ πετυχημένος σκηνοθέτης προέβη σε αυτή απόφαση μετά από επίσημη καταγγελία για βιασμό από ηθοποιό και το ανακοίνωσε με μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook. 

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη λέγοντας ότι πρόκειται για μια «απολύτως ψευδή» καταγγελία «αν και εφόσον» αφορά εκείνον καθώς δεν έχει κατονομαστεί το πρόσωπό του.  «Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες», γράφει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: «Σκηνοθέτης με βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του» – Νέα σοκαριστική καταγγελία από γνωστή ηθοποιό

Στη συνέχεια σημειώνει πως «για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω»

Ποιος είναι ο Κώστας Κωστόπουλος

Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε και ζει στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

Έχει υπογράψει μερικές από τις πιο πετυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης και τα τελευταία χρόνια διδάσκει και προετοιμάζει ηθοποιούς και σκηνοθέτες μεταφέροντας την πολυετή εμπειρία και γνώση του.

Ο Κώστας Κωστόπουλος έχει ζει μεγάλες στιγμές στην τηλεόραση και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους έλληνες ηθοποιούς.

Ξεκίνησε την καριέρα του σαν βοηθός σκηνοθέτη σε μεγάλες παραγωγές όπως τα «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά» του Κώστα Κουτσομύτη και δουλειές του Μανούσου Μανουσάκη.

Μια από τις πρώτες του δουλειές ήταν η σκηνοθεσία πολλών αυτοτελών επεισοδίων για το «Τμήμα Ηθών» αλλά και τους «Δρόμους της Πόλης» ενώ παράλληλα εργαζόταν στο χώρο της διαφήμισης και των ντοκιμαντέρ.

Ο Κώστας Κωστόπουλος σκηνοθέτησε 185 επεισόδια στα «Φτερά του Έρωτα» στην ΕΤ1 και 200 επεισόδια της θρυλικής «Βέρα στο Δεξί» του ίδιου συγγραφικού ντουέτου. Ακολούθησε ο «Έρωτας» και το «Κάρμα» αλλά και η «Λόλα» σε διασκευή της Αννας Χατζησοφιά.

Λίγα χρόνια μετά και ενώ έχει έρθει η οικονομική κρίση ο σκηνοθέτης παίρνει τη μεγάλη απόφαση και μετακομίζει στο Λος Άντζελες για να ακολουθήσει το όνειρό του.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα αναλαμβάνει το Σασμό και γνωρίζει τεράστια επιτυχία.

in