ΚΡΕΠΕΣ

Υλικά

 

1 αυγό

 

130 γρ. γάλα

 

10 γρ. λιωμένο βούτυρο

 

1 βανίλια

 

100 γρ. αλεύρι

 

+ 1.5 γρ. αλάτι

 

60 γρ. νερό

 

 

Διαδικασία Παρασκευής

 

Χτυπάμε το αυγό μαζί με το γάλα και τη βανίλια.

 

Προσθέτουμε το αλεύρι(ανακατεμένο με το αλατάκι) σιγά σιγά και το ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο.

 

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύουμε καλά.

 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κρεπιέρα προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα βούτυρο και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

 

Ρίχνουμε με μια κουτάλα όσο μείγμα χρειάζεται(ανάλογα με το τηγάνι μας) και το απλώνουμε γυρνώντας το τηγάνι ή με σπάτουλα αν έχουμε κρεπιέρα.

 

Μόλις ψηθεί από την μία μεριά την γυρνάμε (προφανώς) για να ψηθεί και από την άλλη. Προσοχή μην τις ξεροψήσετε!

 

 

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr

 

Αthensgo oδηγός για την πόλη και την διασκέδαση