Κουλουράκια με Ταχίνι, Μέλι & Κανέλα!

Υλικά για 30 με 50 κομμάτια (εξαρτάται το μέγεθος):

-400γρ. φαριναπ

-85γρ. ταχίνι

-100γρ. μέλι

-195γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι

-1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

-1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο

-Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

-Λίγο ελαιόλαδο

-Σουσάμι για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

1.Σε μία λεκάνη βάλε τo ξύσμα από το πορτοκάλι…

2.Πρόσθεσε τον χυμό του πορτοκαλιού…

3.Το ταχίνι…

4.Και το μέλι! Μπράβο!

5.Χτύπησε καλά με το σύρμα…να ενωθούν τα υλικά…

6.Πρόσθεσε την κανέλα…

7.Το γαρύφαλλο και ανακάτεψε με το σύρμα!

8.Τώρα ρίχνε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακάτευε!

9.Λίγο-λίγο το αλεύρι και καλό ανακάτεμα με το σύρμα!

10.Μόλις αρχίσει να σφίγγει το μείγμα…βάλε χέρι!

11.Αλεύρι-ζύμωμα! Κουράγιο και κοντεύεις!

12.Σούπερ! Η ζύμη σου πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια!

13.Δώσε το σχήμα που αγαπάς στα κουλουράκια σου!

14.Βούτα το κουλουράκι σε ένα πιάτο με λίγο ελαιόλαδο…από όλες τις πλευρές!

15.Μετά βούτα το λαδωμένο κουλουράκι σε ένα πιάτο με σουσάμι! Κάλυψέ το καλά από όλες τις πλευρές!

16.Βάλτα σε ταψάκι πάνω σε λαδόκολλα!

17.Ψήστα σε προθερμασμένο φούρνο…στους 180οC, στον αέρα για 15 με 20 λεπτά!

18.Έτοιμα και μοσχομυριστά!

Όσο πιο μικρά και λεπτά τα κάνεις…Τόσο πιο τραγανά θα γίνουν! Όσο πιο μεγάλα και φουσκωτά…Τόσο πιο αφράτα! Εσύ αποφασίζεις!!! 😉

Καλή Επιτυχία!

Καλεγιώργη Μαρία

www.thasekanomagirisa.gr