Κορμός Φιλαδέλφεια τυρί με μέλι

 

 

 

 

Υλικά συνταγής
– 450 γραμμάτια τυρί Φιλαδέλφεια
– 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
– 1/4 φλιτζάνι μέλι
– 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λεμόνι
– 2 φύλλα ζελατίνας
– 2 ασπράδια αυγών
– 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
– 1 1/2 φλιτζάνι μπισκότα για βάση
– 500 γραμμάρια φράουλες
– 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
– 2 κουταλιές της σούπας νερό
– 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
– 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

 

 

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. Σε ένα μπολ τρίβουμε πολύ καλά τα μπισκότα για βάση και σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε μέσα στο μπολ με το τριμμένο μπισκότο και τα ανακατεύουμε καλά και μαζί τα δύο υλικά τα τοποθετούμε σε μια φόρμα στην οποία αν έχουμε να ανοίγει στα πλάγια.

2. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ τοποθετούμε το τυρί Φιλαδέλφεια και το χτυπάμε με το μίξερ μας πολύ καλά να αφρατέψει, και προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το μέλι, και το ξύσμα του λεμονιού.

3. Σε ένα μικρό πιάτο ρίχνουμε νερό και βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας μέχρι να μαλακώσουν καλά, και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το τυρί χτυπώντας στο μίξερ ομοιόμορφα συνέχεια.

4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια αυγού και τα κάνουμε με μαρέγκα με το μίξερ μας και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το τυρί σταδιακά και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία ομοιόμορφη κρέμα τυριού!

5. Τώρα που είμαστε έτοιμη τοποθετούμε το μείγμα τυριού μέσα στην φόρμα που έχουμε ρίξει το μπισκότο και το απλώνουμε ομοιόμορφα και τέλος το τοποθετούμε για δύο ώρες στην κατάψυξη και μετά στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες!

6. Σε μία κατσαρόλα μικρή ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό μέχρι να πάρουν βράσει, σε ένα μπολ πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες και τις κόβουμε στην μέση ρίχνοντας μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε ομοιόμορφα αργά και σταθερά για 5 λεπτά, προσοχή μην αφήσετε το ανακάτεμα γιατί θα πιάσει στην κατσαρολάκι μας η σάλτσα μας και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουερ μέχρι να δέσει η σάλτσα φράουλας!!! Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

7. Βγάζουμε από το ψυγείο τον κορμό τυριού και το ανοίγουμε από τα πλάγια από την φόρμα μας και προσθέτουμε από πάνω την σάλτσα φράουλας και την σερβίρουμε με συνοδεία γλυκό κόκκινο κρασί Νάμα Μυλοπόταμου Αγίου Όρους…

 

 

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr