Κλαίτε Μετά το Σεξ;

Σας έχει τύχει να κλάψετε μετά το σεξ; Να φτάσετε σε οργασμό και αμέσως μετά ένα ποτάμι δάκρυα να τρέχει από τα μάτια σας;

Κι’ όμως, είναι μια πραγματικότητα, την οποία, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, βιώνουν το 46% των γυναικών.

Και υπάρχουν δύο αιτίες που τα μάτια δακρύζουν μετά το σεξ.

Η πρώτη είναι ότι ήταν τόσο έντονος ο οργασμός και το συναισθηματικό δέσιμο που τα δάκρυα είναι ένδειξη απόλυτης ευχαρίστησης και χαράς.

Η δεύτερη είναι λίγο πιο σύνθετη και έχει και όνομα, «Θλίψη μετά τη συνουσία». Μετά το σεξ ξεσπάνε σε κλάματα, νιώθοντας κατάθλιψη και άγχος.

Σε μια μελέτη που έγινε πριν από 6 χρόνια, οι επιστήμονες, χωρίς να μπορέσουν να το αποδείξουν, ισχυρίστηκαν ότι φταίνε οι ορμόνες που απελευθερώνει ο εγκέφαλος κατά τη διάρκεια του σεξ και κυρίως η προλακτίνη.

Είναι, πάντως, περίεργο το ότι ζώντας στην εποχή που είναι ευρέως αποδεκτό ότι το σεξ είναι η μεγαλύτερη χαρά που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος, υπάρχουν γυναίκες που πέφτουν σε κατάθλιψη αμέσως μετά.

Οπως η 28χρονη Laura Summers που βιώνει αυτήν την κατάσταση και μιλώντας στη mailonline είπε ότι κάνει μία με δύο φορές την εβδομάδα σεξ με τον άντρα της και τις μισές από αυτές, πέφτει σε κατάθλιψη.

Και ως βασικότερη αιτία, ανέφερε την έλλειψη αυτοπεποίθησης που νιώθει και τις ανασφάλειες που αντιμετωπίζει με το κορμί της.

Οχι, δείτε τη και πείτε μου. Μοντέλο της Victoria Secret μπορεί να μην είναι, αλλά είναι δυνατόν μια τέτοια κοπελάρα να έχει θέματα με την εμφάνισή της; Εκτός κι’ αν της τα δημιουργεί ο άντρας της, οπότε κάτι πρέπει να κάνει γρήγορα, ώστε να κλαίει, μεν, μετά το σεξ, αλλά από χαρά.


69magazine