Κέικ με κρέμα και φρούτα εποχής

ΥΛΙΚΑ

 

300 γραμμάρια αλεύρι

 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

 

150 γραμμάρια ρικότα

 

100 ml γάλα

 

100 ml λάδι

 

150 γραμμάρια ζάχαρη

 

2 συσκευασίες βανίλια

 

1 πρέζα αλάτι

 

300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

 

3 τεμάχια αυγών

 

1 κουταλιάς της σούπας χυμό λεμονιού

 

750 γραμμάρια φρούτα εποχής blueberry

 

50 γραμμάρια νισεστέ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.

 

Ξεπλύνετε τα φρούτα εποχής και τα τοποθετούμε μετά μέσα σε ένα σουρωτήρι.

 

Τα βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, ρικότα, το γάλα, το λάδι, τα 75 γραμμάρια ζάχαρης, το ένα πακέτο βανίλιας και το αλάτι και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά!!!

 

Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, και το απλώνουμε ομοιόμορφα όλο το ζυμάρι μας και ρίχνουμε από πάνω τα φρούτα εποχής.

 

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα 75 γραμμάρια ζάχαρης , τους κρόκους αυγών, και τον χυμό λεμονιού και το νισεστέ χτυπώντας πάρα πολύ καλά!!! Και το περιχύνουμε σε όλο το ζυμάρι μας ομοιόμορφα!!!!!!!!

 

Τώρα είμαστε έτοιμη να το ψήσουμε στον φούρνο μας για 30 λεπτά περίπου πάντα με την επίβλεψή μας.

 

Μόλις δούμε ότι ψήθηκε το βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη από πάνω!!!!!!!!!

 

ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

 

 

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr

 

Αthensgo magazino oδηγός για την πόλη και την διασκέδαση