Εκπληκτικό! Τι συμβαίνει όταν κάνεις σεξ και έχει πολύ κρύο

Τι και αν το καλοκαίρι φοράς λιγότερα ρούχα, τι και αν το καλοκαίρι έχεις άλλη διάθεση, το καλύτερο σεξ το κάνεις τον χειμώνα και το απολαμβάνεις κιόλας. Επτά λόγοι που τον χειμώνα το κάνεις καλύτερα!

1.Ανεβασμένη σεξουαλική επιθυμία για τους άντρες

Όπως ξέρουμε, οι άντρες μέσω της όρασης μπορούν να έχουν έντονη διέγερση. Και με αυτό ως δεδομένο, ερευνητές μελέτησαν πως αλλάζει αυτό μέσα στο χρόνο. Κάθε δύο μήνες τους έδειχναν φωτογραφίες γυναικείων προσώπων αλλά και σωμάτων. Αν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους φαίνονταν σταθερά ελκυστικά σε κάθε μέτρηση, η διαφορά παρατηρήθηκε σχετικά με το σώμα και τα ρούχα. Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, οι άντρες έδειχναν περισσότερο ερωτικό ενδιαφέρον και επιθυμία προς τις γυναίκες που φορούν πιο αποκαλυπτικά ρούχα. Η εξήγηση σε αυτό έρχεται αν σκεφτούμε πως με το κρύο κρύβουμε τα σώματά μας κάτω από πολλές στρώσεις υφάσματος και το δέρμα δεν είναι τόσο εμφανές. Είναι λοιπόν η ανάγκη τους να δουν και να απολαύσουν αυτό που κρύβεται -βασικό χαρακτηριστικό όσων θέλουν αυτό που δεν είναι εύκολο να έχουν- που τους ανεβάζει τη διάθεση!

2.Πιο “ζεστά” συναισθήματα

Όσο πιο οικεία νιώθουμε με κάποιον, τόσο πιο απολαυστικό σεξ κάνουμε μαζί του! Δεν είναι, όμως, μόνο το κρύο της εποχής που μας κάνει να θέλουμε να πλησιάσουμε περισσότερο τον σύντροφό μας. Μία επιπλέον ανάγκη για εγγύτητα και καλύτερη επαφή εμφανίζεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει. Συναισθήματα συντροφικότητας και τρυφερότητας, αυξάνουν το σεξ και το σεξ αυξάνει τα συναισθήματα αυτά.

3.Προλαμβάνει τις ιώσεις

Το σεξ ως διαδικασία, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυτό είναι γεγονός ανεξαρτήτως εποχής. Μάλιστα, σε περιόδους κατά τις οποίες οι περισσότεροι έχουν κάποια ίωση, το σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας να αντισταθεί σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

4.’Ζεστές” αγκαλιές και στάσεις

Κι όμως, τα σώματά μας αναζητούν όση περισσότερη επαφή γίνεται για να παράγεται αρχικά θερμότητα! Αγκαλιές στον δρόμο, στον καναπέ, στο κρεβάτι. Με την εγγύτητα όμως, πρόκειται να ξεκινήσει και μία έκρηξη από ορμόνες στον εγκέφαλό σας που θα θέλουν να είστε όσο πιο κοντά γίνεται, όλο και πιο πολύ. Ικανοποιώντας την ανάγκη σου για ζεστασιά, θα έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του σεξ.

5.Πιο “ενεργά” σπερματοζωάρια

Είναι γεγονός πως η ποσότητα και η περιεκτικότητα σπερματοζωαρίων σε κάθε εκσπερμάτιση είναι λιγότερη τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες – έτσι εξηγείται και γιατί οι περισσότερες εγκυμοσύνες ξεκινάνε τον χειμώνα!

6. Φωτιά – κεράκια ή και τζάκι

Αν έχετε τζάκι, η εποχή που θα το χρειαστείτε πλησιάζει. Πρόσφατη έρευνα επιβεβαίωσε πως όταν εκείνος κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να ανάψει το τζάκι, η γυναίκα -που τον βλέπει ως δυνατό και προστατευτικό άντρα- ανυπομονεί να μπει στην αγκαλιά του. Αν δεν έχετε τζάκι, τα κεριά μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργία ενός ρομαντικού σκηνικού που θα σας φέρει πολύ κοντά.

7.Αύξηση στην πώληση προφυλακτικών

Παγκοσμίως, σημειώνεται μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις των προφυλακτικών από τον μήνα Οκτώβριο και μετά, σημειώνοντας ιδιαίτερη άνοδο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα προφυλακτικά, μάλιστα, βρίσκονται στα 5 πιο συχνά δώρα που αγοράζονται εκείνες τις ημέρες! Συνεπώς, με την αύξηση αυτή μπορούμε να συμπεράνουμε πως υπάρχει και αύξηση στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών. youweekly.gr