ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αν θα ευχαριστηθείς το πρωκτικό σεξ είναι να αυνανιστείς από πίσω.

Δηλαδή να το κάνεις μόνη σου. Με αυτόν τον τρόπο θα συγκεντρωθείς στο τι σε κάνει να νοιώθεις ευχάριστα και αργότερα θα μπορέσεις να το κάνεις από την… πίσω πόρτα με αυτόν που θέλεις. Σιγουρέψου ότι έχεις αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, καθώς δεν χρειάζεται βιασύνη όταν αυνανίζεσαι από πίσω. Το Sexuality About σου λέει πως θα κάνεις βήμα-βήμα:

Προετοιμάσου

Μάθε καλά τα πάντα για την ανατομία του πρωκτού, όπως τη λειτουργία των σφιγκτήρων μυών και τη διαδρομή μετά την οπή. Υπάρχουν πολλά και καλά βιβλία, όπως και εκπαιδευτικά video για το πρωκτικό σεξ. Φυσικά δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο από την πρακτική εκπαίδευση, αλλά το να μάθεις και να δεις πρώτα κάποια πράγματα θα σε βοηθήσει να προσαρμοστείς καλύτερα.

Βάλε γάντια

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την εξερεύνηση του πρωκτού σου, είναι να το κάνεις με το δικό σου άγγιγμα. Πολλές γυναίκες έχουν αναστολές στο να το κάνουν λόγω της ύπαρξης περιττωμάτων. Χρησιμοποιώντας ένα γάντι από latex ή άλλο υλικό για να… παίξεις από πίσω είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει το παιχνίδι σου ασφαλές και καθαρό. Σιγουρέψου ότι τα γάντια που έχεις, εφαρμόζουν καλά. Μπορείς να βρεις τέτοια προϊόντα στα καλά Sex Shops.

Να έχεις μπόλικο Λιπαντικό

Το να έχεις ένα καλό λιπαντικό είναι ουσιαστικό για τον αυνανισμό από πίσω γιατί ο πρωκτός είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο στο σώμα. Η χρήση μιας καλής ποιότητας λιπαντικού δεν βοηθά μόνο στο να γλιστράει ευκολότερα μέσα-έξω ότι χρησιμοποιήσεις, αλλά ελαχιστοποιεί την πιθανότητα να κάνεις κάποια ζημιά στον εσωτερικό ιστό. Οσο προχωράς το παιχνίδι θα καταλαβαίνεις πόσο περισσότερο λιπαντικό θα πρέπει να βάζεις. Κάθε φορά που θα αισθάνεσαι λίγο άβολα το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να επιβραδύνεις. Μετά να προσθέτεις περισσότερο λιπαντικό. Να ξέρεις ότι οι μύες στον πρωκτό χρειάζονται χρόνο για να χαλαρώσουν και να συνηθίσουν ένα νέο είδος αγγίγματος και ερεθισμού. Την πρώτη φορά που θα αυνανιστείς εκεί μην βιαστείς με τη διείσδυση.

Ξεκίνησε εξωτερικά

Φόρεσε το γάντι και βάλε αρκετό λιπαντικό στα δάχτυλά σου και άρχισε την εξερεύνηση στο εξωτερικό μέρος. Κάνε απαλό μασάζ στο δέρμα στην περιοχή γύρω από την οπή του πρωκτού και δώσε προσοχή στο τι αρχίζεις να νοιώθεις. Οι βαθειές ανάσες διευκολύνουν το παιχνίδι όσο αυτό προχωράει. Ακόμα και αν θες να χρησιμοποιήσεις ένα sex toy την πρώτη φορά, είναι καλύτερο αρχικά να το κάνεις με τα δάχτυλά σου ώστε να νοιώσεις πως ανταποκρίνεται το κορμί σου στο δικό σου άγγιγμα. Αν δεν βρίσκεις το άγγιγμα αυτό ερεθιστικό αλλά θες να συνεχίσεις, μπορεις ταυτόχρονα να ερεθίζεις κι άλλα σημεία του κορμιού σου για να αυξήσεις τη διέγερση. Ξέχασε τη διείσδυση σε αυτό το σημείο.

Μπαίνοντας μέσα για πρώτη φορά

Οταν νοιώσεις ότι μπορεις να βάλεις το δάχτυλό σου μέσα, μην βιαστείς να το χώσεις με δύναμη και μην το βάλεις με την κορυφή του δάχτυλου προς τα επάνω. Αντιθέτως, ακούμπησε το μαλακό μέρος του δάχτυλου, το μέρος της αφής, στο άνοιγμα και άρχισε να πιέζεις μαλακά (όπως πιέζεις το ποντίκι του computer ή το κουδούνι της πόρτας). Συνέχισε να αναπνέεις βαθειά και άρχισε με το μαλακό μέρος του δάχτυλού σου να κάνεις κυκλικές κινήσεις μέσα έκει. Εάν νοιώθεις ευχάριστα, θα πρέπει να αισθανθείς τους μύες να χαλαρώνουν και το δάχτυλό σου θα πρέπει να γλιστρήσει μέσα. Εάν νοιώσεις τον παραμικρό πόνο επιβράδυνε και βάλε ξανά λιπαντικό.

Σημεία που θα εξερευνήσεις

Καθώς έχεις το δάχτυλό σου μέσα εξερεύνησε τα σημεία που σου προσφέρουν την απόλαυση. Το άνοιγμα στον πρωκτό περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση νευρικών απολήξεων σε όλο το σώμα. Το εσωτερικό μέρος του ανταποκρίνεται περισσότερο στα συναισθήματα της πληρότητας και της πίεσης.

Κινήσεις

Μόλις νοιώσεις άνετα με τη διείσδυση ενός δάχτυλου, μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικές κινήσεις. Πως νοιώθεις όταν το βάζεις μέσα και μετά το βγάζεις έξω, ή όταν το βάζεις μέσα και μετά το τραβάς χωρίς να το βγάζεις όλο έξω. Μπορείς επίσης να το περιστρέφεις καθώς το έχεις βάλει μέσα και να νοιώσεις τι αίσθηση σου προκαλεί η πίεση στα τοιχώματα στο εσωτερικό μέρος.

Συνήθησε το… μέγεθος

Οι σφιγκτήρες μύες έχουν την ικανότητα να παρουσιάζουν σημαντική ελαστικότητα και γι αυτό το λόγο ο πρωκτός μπορεί να φιλοξενήσει μέσα του διάφορα sex toys… Για να το κάνεις πάντως με ασφάλεια πρέπει να το δοκιμάσεις σταδιακά. Μόλις νοιώσεις καλά με το ένα δάκτυλο μπορείς να βάλεις μέσα δύο δάχτυλα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποίησεις anal sex toys και να ξεκινήσεις από μικρά μεγέθη για να καταλήξεις σε μεγαλύτερα.

Καθαριότητα

Ακόμα και αν δεν είναι ορατά, περιττώματα και μικρόβια μπορεί να απλωθούν αν αγγίξεις οτιδήποτε μετά το άγγιγμα του πρωκτού σας μέσα ή έξω. Ποτέ δεν πρέπει να πειράζεις το αιδοίο σου μετά το παιχνίδι εκεί, εκτός και αν έχεις πλύνει πολύ καλά τα χέρια σου. Βακτήρια τα οποία δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στον πρωκτό, μπορεί να προξενήσουν μολύνσεις στον κόλπο.

Σημαντικό: Οταν βγάλεις τα γάντια, πέταξε τα αμέσως και πλύνε τα χέρια σου. Εάν έχεις αγγίξει το μπουκαλάκι του λιπαντικού με το γάντι που είχε μπει μέσα σου, ξέπλυνε το. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείς τα anal sex toys καθαρά είναι πριν τα χρησιμοποιήσεις να τους φορέσεις προφυλακτικό. Αν έχεις anal toys από σιλικόνη βράσε τα σε νερό για 2 έως 5 λεπτά. Θυμήσου να πλύνεις καλά τα χέρια σου, αφού καθαρίσεις τα sex toys και τα μπουκαλάκια των λιπαντικών.

Θυμησου: το Anal Sex δεν πρέπει σε να πονάει!

Εάν πονέσεις πρέπει να επιβραδύνεις και να βεβαιωθείς ότι βάζεις αρκετή ποσότητα λιπαντικού. Εάν το κάνεις πολύ σιγά, χρησιμοποιώντας μπόλικο λιπαντικό και είναι ερεθιστικό αλλά εξακολουθείς να πονάς ή να δυσφορείς, ίσως θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό σου για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει κάτι που να έχει σχέση με τον τρόπο που «παίζεις» και σου προκαλεί τον πόνο.

69magazine