Είναι στ’ αλήθεια απολαυστικό το σεξ στο νερό;

Παρότι ακούγεται σέξι και αισθησιακό στην πραγματική ζωή το σεξ στο νερόδεν είναι ούτε απαραίτητα τόσο απολαυστικό ούτε και τόσο ασφαλές.

Σεξ στη θάλασσα ή στην πισίνα
Το νερό της θάλασσας –ακόμη και στις πιο καθαρές πισίνες- περιέχει βακτήρια. Κάνοντας σεξ στο νερό τα βακτήρια αυτά βρίσκουν πιο εύκολη οδό για να εισχωρήσουν στον οργανισμό, αυξάνοντας τις πιθανότητες για λοιμώξεις, κυρίως στις γυναίκες. Επιπλέον, το νερό της πισίνας περιέχει χημικά που θα μπορούσαν να ερεθίσουν τα γεννητικά όργανα και σε συνδυασμό με την τριβή να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις.

Εκτός όμως από τους κινδύνους για την υγεία, το σεξ στο νερό έχει και τις πρακτικές του δυσκολίες. Για παράδειγμα, η λίπανση, που είναι βασικό συστατικό του απολαυστικού σεξ, στο νερό χάνεται. Επιπλέον, η χρήση του προφυλακτικού μέσα στο νερό είναι αρκετά δύσκολη ενώ είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες να σκιστεί εξαιτίας της αυξημένης τριβής, αφήνοντας το ζευγάρι εκτεθειμένο σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σεξ στην παραλία
Το σεξ σε μια ερημική παραλία, μια καλοκαιρινή βραδιά με πανσέληνο, ακούγεται ειδυλλιακό. Παρόλα αυτά, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Environmental Science and Technology, ανέφερε πως ακόμα και στις πιο καθαρές παραλίες μπορεί να υπάρχουν μερικά πολύ επικίνδυνα μικρόβια. Αν παρόλα αυτά… προκύψει, καλό είναι να έχετε πρόχειρη μια μεγάλη ψάθα και μια καθαρή πετσέτα για να ξαπλώσετε, ενώ ιδανικά θα πρέπει να ουρήσετε και οι δύο μετά. Ίσως όχι τόσο ρομαντικό, αλλά σημαντικό για να μειώσετε τις πιθανότητες για εξίσου καθόλου ρομαντικές λοιμώξεις!

entertv