Γνωρίζετε τα μυστικά του γυναικείου οργασμού;

Συνήθως ο γυναικείος οργασμός περιγράφεται ως εμπειρία υπέρτατης απόλαυσης με ιδιαίτερα έντονα αισθήματα, που συχνά περιγράφονται ως σπασμοί στην περιοχή της πυέλου (περιοχή της λεκάνης). Ωστόσο, μια μελέτη (King) που επεδίωξε να περιγράψει την εμπειρία του οργασμού 500 γυναικών ανέδειξε μια διαφορετική εικόνα από αυτήν που έως σήμερα είχαμε.

 

Γράφει η Εύη Κυράνα (www.kirana.gr) ψυχολόγος υγείας, συνεργάτιδα του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων. 

Τι νιώθει η γυναίκα κατά τον οργασμό;

 

Οι ερευνητές έδωσαν σε κάθε γυναίκα μια σειρά από επιθετικούς προσδιορισμούς του αισθήματος που νιώθουν κατά τον οργασμό, όπως παλλόμενη, αναβλύζουσα, ικανοποιητική, χαλαρωτική, ευφορία, έξαψη, τρυφερότητα, αίσθημα σπασμών.

 

4 είδη οργασμού

 

Κατόπιν, τους ζήτησαν να αξιολογήσουν την πιο πρόσφατη εμπειρία οργασμού με τον σύντροφό τους, δηλώνοντας την ένταση με την οποία αισθάνθηκαν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Το ίδιο ζητήθηκε να κάνουν και για τον οργασμό που αισθάνθηκαν κατά την τελευταία αυτοϊκανοποίηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, διαπιστώθηκαν 4 κατηγορίες οργασμού στο σεξ με σύντροφο και μία επιπλέον κατηγορία που περιέγραφε τον οργασμό κατά την αυτοϊκανοποίηση. Οι 4 κατηγορίες ήταν:

 

* Οργασμός με υψηλό αίσθημα ευχαρίστησης και έντονα σωματικά αισθήματα, π.χ. παλμοί, σπασμοί κ.λπ .

 

*Οργασμός με υψηλό αίσθημα ευχαρίστησης και μέτριας έντασης σωματικά αισθήματα.

 

*Οργασμός με μέτριο αίσθημα ευχαρίστησης και χαμηλής έντασης σωματικά αισθήματα.

 

*Oργασμός με χαμηλό αίσθημα ευχαρίστησης και χαμηλής έντασης σωματικά αισθήματα.

 

Οργασμός και αυτοϊκανοποίηση

 

Οσον αφορά τον οργασμό κατά την αυτοϊκανοποίηση, χαρακτηρίζονταν από λιγότερα σωματικά αισθήματα, αλλά περισσότερο ευχάριστα.

 

Φαίνεται από τα παραπάνω ότι το αίσθημα του οργασμού δεν είναι πάντα το ίδιο, ούτε περιγράφεται ως «υπέρτατη απόλαυση» πάντα. Μάλιστα, το αίσθημα του οργασμού κατά την αυτοϊκανοποίηση είναι σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερο από ό,τι στον οργασμό που προκαλείται με τον σύντροφο.

AdTech Ad

AdTech Adboro