Γιατί η Γυναικεία Σεξουαλικότητα είναι Ρευστή

Το πόσο ρευστή είναι η γυναικεία σεξουαλικότητα έρχεται να αποδείξει μία νέα επιστημονική έρευνα, η οποία υποστηρίζει ότι το γεγονός αυτό οφείλεται σε εξελικτικούς παράγοντες.

Ο εξελικτικός ψυχολόγος Δρ Satoshi Kanazawa υποστηρίζει ότι η σεξουαλική ρευστότητα προέκυψε στις γυναίκες ως μηχανισμός για τη «μείωση των συγκρούσεων και εντάσεων μεταξύ των γυναικών στους πολυγαμικούς γάμους».

Η σεξουαλική ρευστότητα θα επέτρεπε στις γυναίκες να κάνουν σεξ με τις άλλες συζύγους, ενώ την ίδια στιγμή ακολουθούσαν επιτυχώς την αναπαραγωγική διαδικασία με το σύζυγό τους.

Σύμφωνα με τον Kanazawa η σεξουαλικότητα διαφέρει μεταξύ αντρών και γυναικών. Οι άνθρωποι και των δύο φύλων δεν γεννιούνται με βάση μία σεξουαλική ταυτότητα και στην πορεία μπορούν να διαμορφώνονται σε ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους ή ετεροφυλόφιλους.

Επειδή, όμως, διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι η προσέγγιση μεταξύ του ίδιου φύλου είναι πιο συχνή στις γυναίκες, οι ερευνητές από το London School of Economics and Political Science, προσπάθησαν να το εξηγήσουν επιστημονικά και κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα.

Παράλληλα, οι ερευνητές πιστεύουν, ότι τα συμπεράσματά τους θα βοηθήσουν να εξηγηθούν άλλα περίεργα θέματα που έχουν να κάνουν με τη σεξουαλικότητα, όπως, γιατί οι άντρες ερεθίζονται με το λεσβιακό σεξ, ή το γιατί η περίοδος στις γυναίκες που είναι πολύ κοντά, συγχρονίζεται κατά καιρούς.

69magazine