Αυτό κι αν είναι ανατροπή, στο… 90′! Οι γυναίκες δεν θέλουν άνδρες με κοιλιακούς αλλά με…

Οι γυναίκες πλέον δεν θεωρούν ελκυστικούς μόνο τους ψηλούς, γυμνασμένους και στιλάτους άνδρες, αλλά αυτούς που έχουν…

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και το Πανεπιστήμιο στο Buffalo (SUNY) ζήτησαν από 388 φοιτητές, 55% εκ των οποίων γυναίκες, να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα ενός πιθανού συντρόφου με βάση τα χαρακτηριστικά τους.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε μια φωτογραφία, ένα σύντομο βιογραφικό του «εκλεκτού», καθώς και πληροφορίες για το πόσο επικοινωνιακός είναι ο καθένας.

Και το αποτέλεσμα ήταν πράγματι ανατρεπτικό, αφού οι γυναίκες απάντησαν πρως βρίσκουν ως πιο ελκυστικούς τους άνδρες που είναι ικανοί να μιλήσουν σαν πολιτικοί, να δείξουν πως είναι γνώστες για ένα θέμα και να το επεκτείνουν/

Φαίνεται πως πλέον δεν αρκεί να είναι ο άλλος μόνο ωραίος εξωτερικά, αλλά θα πρέπει να μπορεί να σε εντυπωσιάσει με το λόγο του (δηλαδή να είναι καλός storyteller).

Στο δεύτερο μέρος του πειράματος, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν αν το πρόσωπο που τους δείχνουν θα ήταν καλός σύζυγος. Τους ζητήθηκε επίσης να βαθμολογήσουν το κοινωνικό τους status.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βαθμολόγησαν εκείνους που είπαν ότι είναι αρκετά καλοί «παραμυθάδες», δηλαδή μπορούσαν να πάνε τη κάθε συζήτηση ένα βήμα πιο πέρα.

Μάλιστα, οι επιστήμονες θεωρούν πως «ο παραμυθάς» είναι ο νέος τύπος ελκυστικού άντρα, μιας και οι γυναίκες από τα αρχαία χρόνια θαύμαζαν τους άνδρες, οι οποίοι με το λόγο τους έδειχναν τις ηγετικές τους ικανότητες και σαγήνευαν το πλήθος.

patranews