ΏΡΑ 10:25! ΣΕ ΘΡΙΛΕΡ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ – ΦΡΙΚΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ; ΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΕΙΡΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗ – ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΡΩΣΟΙ «ΠΕΛΑΤΕΣ» ΤΕΛΙΚΑ; [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ξεκίνησε η έρευνα των ειδικών εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στον Πόρο με την πτώση του ελικοπτέρου και τους τρεις νεκρούς.

Φως στην υπόθεση της μοιραίας πτώσης του Augusta A109C θα ρίξουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Οι πρώτες εκτιμήσουν κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο το οποίο έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια και ακολούθως έπεσε στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά. Εκεί που βρέθηκε η άτρακτος λίγες ώρες μετά και είχε κοπεί στα δύο. Μάλιστα, οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Ωστόσο, παρακολουθώντας τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, η έρευνα ήδη κινείται και σε πιο σκοτεινά μονοπάτια μακριά από το ενδεχόμενο λάθους του πολύπειρου χειριστή Νίκου Καρυστινού. Διάφορα δημοσιεύματα αφήνουν υπονοούμενα ότι  από λάθος του έριξε τους έλικες πάνω σε καλώδια. Γι΄αυτό ας αφήσουμε πρώτα τα πρόωρα πορίσματα και να περιμένουμε την έρευνα των ειδικών.

Οι μαρτυρίες της πτώσης

Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά και παραπέμπει σε άλλα σενάρια είναι μερικές μαρτυρίες κατοίκων που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας. Όπως αναφέρουν, το ελικόπτερο Agusta A109C προσπάθησε να απογειωθεί στις 15:40 πάνω από μία φορά, ενώ όταν τα κατάφερε και πήρε λίγο ύψος, εξερράγη. Τι είδους έκρηξη ήταν αυτή; Μηχανική βλάβη ή κάτι παραπέρα; Το πόρισμα των ειδικών αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένας άλλος κάτοικος ανέφερε ότι ο ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, με συνέπεια να συντριβεί και να στοιχίσει την ζωή στον πιλότο και τους δύο Ρώσους.

GG

Η πορεία του ελικοπτέρου

Το μοιραίο ελικόπτερο Agusta A109C ανήκει στην εταιρεία ifly, που εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων και εκτελούσε πτήση αεροταξί. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, ερχόταν από το Κρανίδι προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει τους δύο Ρώσους επιβάτες.

Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου

Νεκρός ανασύρθηκε ο Νίκος Καρυστινός ο οποίος ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου.
karystinos-e1566314626488

Ο άτυχος πιλότος προέρχονταν από την Πολεμική Αεροπορία, καθώς είχε τελειώσει τη σχολή Ικάρων. Ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είχε «γράψει» άπειρες ώρες πτήσης και χαρακτηρίζεται ως άριστος επαγγελματίας και πολύ σχολαστικός και προσεκτικός.

Ποιοι είναι οι δύο νεκροί Ρώσοι

Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει είναι οι παντελής έλλειψη πληροφοριών για τους δύο ρώσους πελάτες. Μόνο τα ονόματά τους έγιναν γνωστά κι αυτά από την εταιρεία εκμίσθωσης. Πρόκειται για τους Abramov Mikhail και Davel Akolinin που είχαν εκμισθώσει το ελικόπτερο από τον Γαλατά για να μεταβούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

makeleio