Φρίκη: Οροθετικός άφηνε μήνυμα «Ουπς σε κόλλησα HIV» στους εραστές του!

Τους έστελνε κοροϊδευτικά μηνύματα!

Όταν εκείνοι επέμεναν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, ο 26χρονος φέρεται να το έβγαζε ή να το έσχιζε, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες να κολλήσουν. Εκτός όμως από αυτό το περιστατικό, ειχε συμβεί κάτι παρόμοιο στο Πακιστάν όταν γιατρός μόλυνε με HIV 90 ανθρώπους!

Aντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ένας 26χρονος κομμωτής από το Εδιμβούργο, ο οποίος κατηγορείται ότι μόλυνε επίτηδες με τον ιό του ΗIV τέσσερις εραστές που γνώρισε μέσω της εφαρμογής Grindr.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων του ο Daryll Rowe διαβεβαίωνε τους περιστασιακούς εραστές του ότι έχει εξεταστεί και είναι αρνητικός στον ιό και τους πίεζε να κάνουν σεξ χωρίς προστασία. Όταν εκείνοι επέμεναν να χρησιμοποιήσουν προφυλακτικό, ο 26χρονος φέρεται να το έβγαζε ή να το έσχιζε, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες να κολλήσουν.

Στη συνέχεια, τους έστελνε κοροϊδευτικά μηνύματα λέγοντάς τους ότι έχει HIV και ότι κινδύνευαν, κατέθεσαν οι τέσσερις άνδρες στο δικαστήριο Lewes Crown Court όπου διεξάγεται η δίκη του κομμωτή.
Χαρακτηριστικό είναι το σοκαριστικό μήνυμα που έλαβε ένας από τους εραστές του Rowe: «Ίσως έχεις πυρετό τώρα. Τέλειωσα μέσα σου και έχω HIV. LOL. Ουπς!».

Φρίκη: Οροθετικός άφηνε μήνυμα «Ουπς σε κόλλησα HIV» στους εραστές του!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 26χρονος «κατάφερε» να μολύνει με τον ιό τέσσερις άνδρες στην πόλη του Μπράιτον (όπου ζούσε και εργαζόταν τότε) από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2016. Το ίδιο διάστημα είχε προσπαθήσει να μολύνει άλλους έξι άνδρες που γνώρισε μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής, χωρίς ωστόσο τελικά να τα καταφέρει.

Οι μαρτυρίες των θυμάτων του Rowe άφησαν άφωνους τους παρευρισκομένους στο δικαστήριο, κυρίως λόγω του σαδιστικού τρόπου με τον οποίο ο 26χρονος «ενημέρωνε» τα θύματά του για το τι είχε κάνει. «Έσκισα το προφυλακτικό.

Είσαι τόσο ηλίθιος που ούτε καν το κατάλαβες», είπε σε έναν από τους άνδρες που κόλλησε τον ιό στο τηλέφωνο, λίγες ώρες μετά την σεξουαλική τους επαφή.

Ένας από τους άνδρες που έπεσαν θύματα του 26χρονου ήταν ένας νεαρός που δεν είχε παρά μόνο έναν εραστή στο παρελθόν και θεωρούσε τον Rowe «το αγόρι του».

Μετά τη διάγνωσή του με HIV τον Απρίλιο του 2015, o Rowe έδειχνε να διαχειρίζεται καλά το γεγονός ότι είχε μολυνθεί, κατέθεσαν οι γιατροί του στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο 26χρονος είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί με αντιρετροϊκά φάρμακα που βοηθούν σημαντικά να διατηρηθεί η καταστολή του HIV, να βελτιωθεί η γενική υγεία και να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του HIV.

Γενετική τροποποίηση σε μωρά για τον HIV!

Ένας Ρώσος μοριακός βιολόγος φαίνεται πως ζήλεψε τη «δόξα» του Κινέζου συναδέλφου του Χε Τζιανκούι και θέλει να κάνει και αυτός πειράματα γενετικής τροποποίησης μωρών.

Ο Ντένις Ρέμπρικοφ είναι επικεφαλής του εργαστηρίου γενετικής της μεγαλύτερης ρωσικής κλινικής γονιμότητας στο Εθνικό Κέντρο Ιατρικών Ερευνών Μαιευτικής και Γυναικολογίας Κουλάκοφ στη Μόσχα και ερευνητής στο Εθνικό Ρωσικό Ιατρικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Πιρόγκοφ της ρωσικής πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσε στο περιοδικό «Nature», ήδη έχει συνάψει συμφωνία με ένα κέντρο θεραπείας του AIDS στη Μόσχα για να βρει γυναίκες μολυσμένες με τον ιό HIV, που δεν ανταποκρίνονται στη συνήθη αντιρετροϊκή θεραπεία και οι οποίες θα είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στο πείραμα του. Σχεδιάζει να εμφυτεύσει στις εθελόντριες οροθετικές γυναίκες γενετικά τροποποιημένα έμβρυα, πιθανώς έως το τέλος του 2019, αν μπορέσει να πάρει τη σχετική άδεια – κάτι καθόλου σίγουρο.

undefined

Ο Ρώσος επιστήμονας θέλει να τροποποιήσει – με τη βοήθεια της τεχνικής γονιδιακής επεξεργασίας CRISPR-Cas9 – το ίδιο γονίδιο CCR5, στο οποίο είχε επέμβει και ο Χε, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα πέρυσι το Νοέμβριο, όταν έγινε γνωστό ότι είχε προχωρήσει στη γενετική τροποποίηση των πρώτων μωρών, δύο δίδυμων κοριτσιών. Τέτοια πειράματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρέπει -προς το παρόν τουλάχιστον- να απαγορευθούν, έως ότου υπάρχει μεγαλύτερη βεβαιότητα για την ασφάλεια των μωρών.

Ο Ρέμπρικοφ ισχυρίζεται ότι η δική του τεχνική είναι ανώτερη της κινεζικής, ότι προσφέρει μεγαλύτερα οφέλη και ενέχει μικρότερους κινδύνους, όντας πιο αποδεκτή βιοηθικά. Ο Ρώσος βιολόγος στοχεύει να απενεργοποιήσει το εν λόγω γονίδιο, το οποίο κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη που επιτρέπει στον ιό HIV να διεισδύει στα κύτταρα. Κάνοντας κάτι τέτοιο στα έμβρυα, που μετά θα εμφυτευθούν σε οροθετικές γυναίκες, προσδοκά ότι θα μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος να μολυνθούν και τα μωρά με HIV μέσα στη μήτρα από τις έγκυες μητέρες τους.

Αντίθετα, ο Κινέζος Χε είχε τροποποιήσει το γονίδιο σε έμβρυα που προέρχονταν από πατέρες οροθετικούς, γι’ αυτό άλλωστε είχε επικριθεί ότι η έρευνά του είχε μικρή κλινική αξία, αφού είναι μικρή η πιθανότητα ένας πατέρας να περάσει στο παιδί του τον ιό HIV.

Όμως, παρά τις καλές προθέσεις του Ρέμπρικοφ, οι επιστήμονες και ειδικοί στη βιοηθική διεθνώς συνεχίζουν να έχουν σοβαρές αντιρρήσεις, θεωρώντας ότι οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από τα πιθανά οφέλη.