Φιλέτο γεμιστό με κατσικίσιο τυρί και πουρέ κίτρινης κολοκύθας!

 

Από τον βραβευμένο σεφ Ηλία Ιωσηφέλη
 

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα χοιρινά (περίπου 300 γρ το καθένα)
300γρ κατσικίσιο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι
20ml ηλιέλαιο
40γρ μέλι

Κρούστα μυρωδικών

400γρ Φρυγανιά τριμμένη
½τμχ ρόκα
½ τμχ δυόσμο φρέσκο
½ τμχ θυμάρι φρέσκο
½ τμχ βασιλικό φρέσκο
20 γρ πιπέρι κόκκινο άκοπο
 

Πουρές κίτρινης κολοκύθας

750γρ κίτρινη κολοκύθα
300γρ πατάτες
200γρ καρότα
1 κρεμμύδι μέτριο
1 πορτοκάλι
1 φύλλο δάφνης
1 κλαράκι θυμάρι
1 κύβο ζωμό κότας
Νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο
Τυρί κρέμα

 Σάλτσα φρούτα του δάσους

 

500γρ φρούτα του δάσους κατεψυγμένα
500γρ μαυροδάφνη
300γρ σάλτσα ψητού ή ζωμό βοδινού

Εκτέλεση
Σε ένα multi βάζουμε όλα τα υλικά της κρούστας και τα χτυπάμε έως ότου βγει ένα ψιχουλιαστό μίγμα.
Καθαρίζουμε τα φιλέτα και ανοίγουμε με το μασάτι μια τρύπα στο κέντρο του κάθε φιλέτου. Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε λωρίδες και γεμίζουμε τα φιλέτα.

 

Αλατοπιπερώνουμε και τα θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές σε καυτό τηγάνι.

 

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αλείφουμε με το μέλι. Τα πανάρουμε με την κρούστα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 °C για 15 λεπτά περίπου.

 

Στο τηγάνι που σοτάραμε τα φιλέτα φτιάχνουμε την σάλτσα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε την μαυροδάφνη και αφήνουμε να πάρει βράση. Έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό και τα φρούτα του δάσους και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει ώσπου να γλασάρει.

 

Για τον πουρέ καθαρίζουμε όλα μας τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ισομεγέθη κομμάτια εκτός από το κρεμμύδι το οποίο το θέλουμε ολόκληρο. Βάζουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με τι ξύσμα πορτοκαλιού, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, τον κύβο.

 

Προσθέτουμε νερό ώσπου να καλυφτούν τα λαχανικά και προσχωρούμε σε βρασμό. Μόλις βράσουν τα λαχανικά μας τα βγάζουμε σε ένα μπολ. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνουμε τα λαχανικά ώσπου να γίνουν πουρές. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα.

 

athensgo Συνταγές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ